Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як і чим прикрасити торт. Рецепти та поради

Як і чим прикрасити торт. Рецепти та поради

Як  і чим прикрасити торт. Рецепти та поради
Будь-яка домашня випічка вигідно відрізняється від покупної своїми смаковими якостями.

Адже якими б чудовими не здавалися торти в кондитерських відділах супермаркетів, не треба забувати, що під час їнього виробництві нерідко використовуються барвники та ароматизатори,

Зовсім інша справа – торт зроблений власноруч. Але для того, щоб спечений торт став шедевром, необхідно ще й красиво та нестандартно його прикрасити.

Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, які допоможуть у домашніх умовах зробити з вашого торта кулінарний шедевр.

Покриваємо торт шоколадом.

Інгредієнти:
50 г вершкового масла;
50 г цукру;
60 г молока (3,2% жирності);
50 г какао порошку.

Приготування:

1. З'єднуємо в зручній глибокій ємності цукор, молоко, какао. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

2. Ставимо суміш на малий вогонь і доводимо до кипіння постійно помішуючи.

3. Як тільки суміш закипить, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.

4. Додаємо до глазурі вершкове масло, знову перемішуємо. Глазур повинна вийти однорідна, без жодної грудочки.

5. Кондитерським шпателем наносимо остиглу глазур починаючи з боків, обов'язково знизу вгору.

6. Спочатку наносимо один шар, потім ставимо торт в холодильник на 15 хвилин, потім можна наносити завершальний шар.

7. Прибираємо готовий торт в холодильник, щоб глазур застигла, на 20-30 хвилин. І можна подавати до столу.

Якщо ви покрили торт шоколадом, а на поверхні все одно залишилися нерівності, то потрібно збризнути глазур водою з пульверизатора, а потім знову розрівняти кондитерським шпателем.

Як прикрасити фруктовий торт.

Як  і чим прикрасити торт. Рецепти та поради

Улюбленим ласощами для багатьох людей залишаються фруктові торти. Це зовсім не дивно. Адже коли навколо стільки різних солодких і корисних фруктів, складно встояти перед спокусою використовувати все що бачиш.

Природно, постає питання: як прикрасити фруктовий торт? В принципі, відповідь очевидна - також фруктами.

Інгредієнти:
апельсин;
ківі;
ананаси кільцями;
яблука;
або інші сезонні фрукти.

Приготування:

1. Всі фруктові торти готуються багато в чому однаково. Бісквітний корж розрізається навпіл або на три частини.

2. Кожна частина просочується спеціальним суфле. Можна скористатися сиропом від консервованих фруктів, міцним чаєм або кавою.

3. Після викладається шар крему. Найбільш традиційні збиті вершки. Саме на цьому етапі починають викладати фрукти.

4. Щоб всі фрукти виглядали гармонійно їх треба порізати однаковими шматочками, найзручніше кружечки. Після кільцями можна прикрашати навіть бічні поверхні.

5. Змастити корж кремом і уклавши фрукти на один шар, можна відразу ж переходити до другого.

6. Зверху фрукти можна укласти просто у вигляді концентричних кілець, повторивши такий же малюнок з боків торта. При цьому в оздобленні легко поєднувати різні фрукти.

7. Добре виглядають півкільця ананасів розташовані з боків. Потім вони використовуються поверх торта, між кільцями ківі. Невеликі кружечки ківі чудово підходять для викладання квіточок. На кожній пелюстці можна розташувати ягоди вишні або полуниці.

Фруктові торти легко готувати у будь-яку пору року. Особливо приємно, що можна дати волю своїй фантазії і придумати самий незвичайний варіант як гарно прикрасити святковий фруктовий торт.

Прикрашаємо торт глазур'ю.

Як  і чим прикрасити торт. Рецепти та поради

З часом мода на прикрашання тортів змінюються. На заміну буйного цвітіння масляних трояндочок прийшли класичні форми, строгість і лаконічність в оздобленні кондитерських виробів. Перетворити торт у зразок елегантності допоможе глазур. Гладка матова глазур додасть урочистий вигляд навіть самого простого торта.

Глазур може бути білою, кремовою або кольоровою. Але в будь-якому випадку прикраса тортів глазур'ю вимагає акуратності, певних знань і навичок. Тож спробуємо прикрасити торт білою глазур’ю.

Інгредієнти:
250 г вершкового масла;
7 ст. л. молока або рідких вершків;
1 стакан рослинної олії;
1 ст. л. екстракту ванілі;
7 склянок цукрової пудри;
1 крапля харчового барвника блакитного кольору.

Приготування:

1. Перед тим, як покривати торт глазур'ю, з його поверхні і країв прибираємо силіконовим пензликом крихти, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на кілька годин в холодильник.

2. Збиваємо в мисці з допомогою міксера вершкове масло, рослинну олію та ванільний екстракт. Міксер повинен бути включений на маленьку швидкість.

3. Продовжуючи збивати, поступово додаємо по 1 ст. л. молока та склянці пудри.

4. Додаємо у крем барвник і збиваємо ще хвилину на середній швидкості. В цьому криється секрет ідеально білої глазурі, бо блакитний барвник нейтралізує жовтий колір вершкового масла.

Для прикрашення торта глазур'ю використовується кондитерський шпатель. Спочатку глазур наноситься тонким шаром на боки торта знизу вгору. Ця процедура дозволить уникнути попадання крихт на ідеально рівне покриття.

Ставимо торт ще на 15 хвилин у холодильник. Потім глазур товстим рівним шаром наносимо на поверхню і боки вироба і акуратно розгладжуємо. Після чого збризкуємо торт з пульверизатора і остаточно вирівнюємо похибки.

Прикрашає торт за допомогою желе.

Як  і чим прикрасити торт. Рецепти та поради

Багато господинь під час приготування домашніх тортів задаються метою здивувати своїх гостей не тільки смаком, але й зовнішнім оформленням торта, особливо якщо рецепт не передбачає красивої подачі на стіл.

Для цих цілей можна використовувати желе.

Інгредієнти:
600 мл будь-якого фруктового або ягідного соку;
1 упаковка желатину;
1 склянка цукрової пудри;
різноманітні ягоди і фрукти.

Приготування:

1. У невеликій кількості соку замочити желатин і залишити на деякий час.

2. Нарізати фрукти невеликими скибочками або шматочками, за бажанням нарізати великі ягоди.

3. Сік з желатином розігріти до розчинення всіх крупинок желатину і додати сік, що залишився, та цукрову пудру. Варити до повного розчинення цукрової пудри.

4. У плоску тарілку з невеликим поглибленням діаметром рівним приблизно розмірами торта викласти фрукти і ягоди і залити желе.

5. Поставити в прохолодне місце для застигання.

Щоби прикрасити наш торт желе, можна просто застигле желе розрізати шматочками і викласти на торт, можна застиглим колом з желе прикрасити всю поверхню торта, а під час випікання торта зробити бортики з тіста і в охолоджений готовий торт відразу викладати фрукти і виливати желе для застигання.

Останній варіант вважається одним з найкрасивіших для оформлення торта.

Прикрашаємо бісквітний торт.

Багато хто полюболяє пекти на свята бісквітні торти, так як вони поєднуються практично з будь-якими кремами. І якщо приготування бісквіта і крему для просочення вимагає чіткого дотримання інструкції, адже рецепт не терпить будь-яких відхилень, то прикраса бісквіта дозволить вам проявити всю свою фантазію.

Давайте розглянемо, чим і як прикрасити бісквітний торт, щоб вийшло смачно і красиво.

Бісквітний торт можна прикрашати будь-яким кремом, помадкою, мастикою, желе, фруктами, горіхами, шоколадом - все залежить тільки від ваших смаків і побажань. Якщо бісквіт просоченний досить сильно, то прикраса має бути мінімальною. Якщо бісквіт дуже сухий, то прикрасу для нього краще робити з вершків, крему або соковитих фруктів.

Пропонуємо оформити торт наступним чином: посипаємо готовий бісквіт подрібненою полуницею та ківі, а зверху малюємо сітку з шоколадної глазурі. Якщо чергувати чорний і білий шоколад, то вийде дуже оригінально і вишукано. Щоб прикрасити бісквіт трояндочками або зірочками з вершкового крему, краще використовувати спеціальний кондитерський мішечок з різними насадками.

Нічого страшного, якщо кондитерського мішечка у вас не виявиться - використовуйте звичайний поліетиленовий мішечок і зробіть в куточку маленький отвір. Наповнюємо мішечок кремом і акуратно видавлюємо крем на поверхню торта тонкою смужкою. При цьому можна створити будь-який візерунок або намалювати будь-яку фігуру. Красива і яскрава прикраса для бісквітного торта - мармелад. Можна нарізати мармелад у вигляді зірочок та сердечок і прикрасити ними бісквіт.

Як прикрасити торт білковим кремом.

Торт, прикрашений повітряним білковим кремом, сміливо можна назвати витвором мистецтва. Він смачний, ніжний і володіє чудовою текстурою. Такий крем відмінно поєднується з пористим легким бісквітом, з пісочними коржами і навіть з листковим тістом.

Давайте розберемося, як прикрасити торт білковим кремом правильно і без шкоди для здоров'я.

Перш ніж братися готувати білкового крему, потрібно засвоїти основні правила:

1. Білки яєць повинні бути свіжими і добре охолодженими. Саме в такому вигляді вони збиваються найкраще.

2. Не полінуйтеся охолодити посуд та інвентар, яким ви будете збивати крем.

3. У відокремлених білках не повинно бути жодного грама жовтка.

4. Кілька крапель лимонного соку або щіпка солі зроблять білкову піну більш густою і щільною.

5. Білки збиваються міксером в густу піну і тільки потім по трохи починають додавати цукор, вимішуючи масу до повного його розчинення.

Від звичайної цукрово-білкової маси, яку ми використовуємо для приготування бізе, справжній білковий крем відрізняється тим, що після збивання в нього вводиться густий і гарячий цукровий сироп.

Таким чином, білок отримує необхідну термічну обробку, що робить його абсолютно безпечним для здоров'я. Такий крем відмінно зберігає свою форму і може зберігатися протягом 36 годин.

Як саме прикрашати торт за допомогою білкового крему, залежить від вашої фантазії. Підійдіть до процесу творчо і результат вас неодмінно порадує.

Прикрашрємо торт марципаном.

Як  і чим прикрасити торт. Рецепти та поради

Італійське слово «марципан» сьогодні вже не здається таким дивовижним, як раніше. Про те, що це пластична солодка маса, що дозволяє ліпити різні фігурки і оригінально прикрашати десерти, знають майже всі.

Основу марципана складають мигдаль і цукор. Така солодка мигдальна маса використовується не тільки для прикраси тортів і тістечок, але й як начинка для цукерок та випічки. Марципан має не тільки чудовий горіховий смак, але ще і дуже корисний.

Прикрашання торту марципаном - творчий і захоплюючий процес. Ви може сповна дати волю своїй фантазії, придумуючи і створюючи найхимерніші фігури. Марципан незамінний для прикраси дитячих десертів, з нього ліплять квіти і фігурки для весільних тортів.

Прикраси з марципана ліплять вручну або вирізують за допомогою спеціальних формочок. А перед цим мигдалеву масу фарбують харчовими барвниками. Найпростіший спосіб декорування торта - розкачати марципан в тонкий пласт і повністю накрити ним виріб, створивши ідеально рівну поверхню.

Фігурки з марципана робляться теж досить просто, проте процес цей потребує додаткового часу. Ну а якщо у вас є сумніви з приводу своїх творчих здібностей, спробуйте найпростіший варіант прикраси торта марципаном: виріжте за допомогою формочок невеликі різнокольорові фігурки і розподіліть їх по поверхні виробу. Не бійтеся експериментувати!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: