Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Смажимо китайські пельмені цзяоцзи

Смажимо китайські пельмені цзяоцзи


Смажимо китайські пельмені цзяоцзи
Пельмені - це частина культури Китаю, традиційне блюдо країни, символізує багатство, об'єднання сім'ї після довгої розлуки. Видів цієї страви існує майже 1500, деякі з них - святкові, інші підходять для щоденного вживання.

Пельмені цзяоцзи мають плоску форму і тісто, що нагадує за смаком і щільністю звичні нам пельмені. Кажеть, саме завдяки цзяоцзи з'явилися знамениті італійські равіолі - Марко Поло привіз з подорожі блокнот, повний рецептів китайських страв.

Ця страва проста у приготуванні. Тісто зробити легко, для приготування фаршу використовуйте м'ясорубку, а варити або смажити - нехай вирішить ваш настрій.


Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 450-500 г (залежить від сорту борошна);
вода гаряча - 1 скл.;
сіль - 1 ч. л.;
олія рослинна без запаху - 2 ст. л.

Для начинки:
свинина - 500 г;
капуста пекінська - 200 г;
часник - 2 великих зубки;
імбир свіжий - 1 ч. л.;
перець чорний мелений - 0,5 ч. л.;
перець білий мелений - 0,5 ч. л.;
олія рослинна без запаху - 2 ст. л.;
сіль - за смаком;
олія рослинна для обсмажування;
0,5 скл. води.

Приготування:
Борошно змішати з сіллю, тонкою цівкою влити воду й олію, замісити тісто. Накрити його вологою серветкою й залишити на 30 хвилин за кімнатної температури.

Свинину перемолоти на м'ясорубці, капусту нарізати соломкою і злегка пом'яти руками, додати сіль, перець, олію, здрібнений часник та імбир, добре перемішати.

З тіста сформувати "ковбаску", розрізати рівними шматочками, тонко розкотати, на кожний покласти по 1 ст. л. начинки й защипити краї, зручним для вас способом.

Нагріти глибоку сковороду, влити в неї олію та покласти пельмені. Зменшити вогонь. Обсмажувати пельмені до золотавого кольору з кожного боку.

Додати дуже обережно влити 0,5 склянки води, накрити сковороду кришкою й готувати 10 хвилин, поки вся рідина не випариться.

Не смажте цзяоцзи занадто довго, інакше вони стануть чорними.

Намагайтеся не смажити багато цзяоцзи за раз, інакше деякі можуть підгоріти, якщо ви не зніміть їх з вогню досить швидко.

Подавати з рисовим оцтом, соєвим соусом і листочками гострого перцю.

Ще один рецепт приготування цзяо-цзи можна подвитися на відео.



Смачного!

Сподобалося? Тоді поділіться.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: