Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Маленькі хитрощі, які зроблять ваши страви смачнішими

Маленькі хитрощі, які зроблять ваши страви смачнішими

Маленькі хитрощі, які зроблять ваши страви смачнішими
Ці корисні поради без сумніву знадобляться молодим господаркам. Хоча не виключено, що і досвідчені газдині візьмуть собі з них дещо на замітку.

– Якщо страві потрібно надати легкі часникові нотки, але ви побоюєтеся "переборщити" з запахом, натріть посуд зубчиком часнику, перш ніж покласти туди їду.

– Досвідчені господині знайдуть гідне застосування пива: цей напій з соєвим соусом стане чудовим маринадом для м'яса, а невелика кількість темного пива, доданого під час тушкування овочів, зробить страву більш вишуканою на смак.

– Якщо ви пересолили суп, не впадайте у відчай! Помістіть в марлю крупу і занурте її в суп. Крупа вбере в себе зайву сіль.

– Щоби печінка не була жорсткою, соліть її в кінці приготування.

– Якщо пригорає верх пирога, накрийте його вологим паперовим рушником.

– Щоб приготувати рис білосніжного кольору, додайте у воду під час варіння пару крапель оцту.

– Під час нарізання вареного яйця кришиться і липне жовток? Занурте ніж в прохолодну воду.

– Щоб бульйон вийшов прозорим, киньте туди кубик льоду і доведіть до кипіння.

– Не накривайте квасолю під час варіння, і вона не потемнішає.

– Щоби фарш вийшов смачніше, дрібно натріть сиру цибулю або трохи сирої картоплі і додайте у фарш.

– Яловичина вийде м'якою і ніжною, якщо замаринувати її в майонезі на півгодини перед приготуванням.

– Щоби баклажан ні гірчив, наріжте його, посипте сіллю і дайте постояти. Потім обов'язково промийте овоч холодною водою.

– Мигдаль легше очистити, якщо занурити його в окріп на 3 хвилини, а потім кинути в холодну воду.

– Щоби зі сметани вийшов ідеальний крем, додайте сирий білок під час збивання.

– Киньте дрібку солі в мелену каву перед приготуванням, і смак улюбленого напою стане яскравішим.

– Змастіть м'ясо медом, коньяком з водою або гранатовим соком, щоб отримати рум'яну хрустку скоринку.

– Додайте в м'ясний бульйон промиту бананову шкірку, і м'ясо вийде м'яким.

– Обваляйте шматочки яблук для шарлотки в борошні, щоб вони потім не збилися в купу.

– Спробуйте використовувати подрібнені горіхи замість сухарів для панірування, вийде смачніше.

– Смак страв буде більш насиченим, якщо підігріти тарілку перед подачею гарячої страви і охолодити посуд для подачі холодної.

– Завжди давайте жареному м'ясу час охолонути. Це покращить його смак.

– Вінегрет вийде смачніше, якщо додати туди столову ложку кип'яченого молока і дрібку цукру.

– Щоб ніколи не помилитися з кількістю солі, не соромтеся постійно пробувати блюдо на смак. Це також допоможе з'ясувати стан готовності продуктів.

– Щоб суп вийшов більш апетитним і корисним, перед тим як зняти його з вогню, додайте туди трохи морквяного соку.

– Слідкуйте за тим, щоб ножі були завжди гострими, тоді ймовірність отримати травму під час нарізання продуктів буде мінімальною, а приготування стане більш швидким та приємним.

– Ідея додати трохи ванілі в овочевий салат здається дивною, але це дійсно смачно!

– Замість солі і оцту частіше використовуйте сік лимона. Ваша їжа стане більш корисною.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: