Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Рецепти смачних та поживних пісних супів

Рецепти смачних та поживних пісних супів


Рецепти смачних та поживних пісних супів
Навіть під час посту можна харчуватися різноманітно і смачно. Пісна кухня, на щастя, це дозволяє - потрібно лише знати рецепти, і тоді обмеження в харчуванні не будуть здаватися такими вже важкими.

А перед тим, як ви оціните запропоновані нами рецепти, пропонуємо вашій увазі кілька порад, які зроблять пісні супи ще смачнішими.

Для насиченого смаку бульйону овочі в ньому рекомендується варити не менше години на маленькому вогні.

Обов’язково накривати каструлю із супом кришкою, щоб не руйнувалися вітаміни.

Пісні овочеві супи не рекомендується вживати відразу ж після готування. Для поліпшення смаку потрібно дати їм деякий час (10-15 хвилин, щоб вони настоялися).

Класичний пісний гороховий суп-пюре

Цей рецепт горохового супу називається класичним тому, що він найпростіший у приготуванні. Для цієї страви не потрібно особливих навичок або незвичних продуктів. Такий простий і смачний супчик дуже добре підходить не тільки для пісного, а й для дієтичного харчування тих, хто хоче схуднути або стежить за своєю вагою.

Інгредієнти:
300 г гороху,
1500 мілілітрів води,
30 г кореневої селери,
20 грамів кореня петрушки,
1 ріпчаста цибулина,
1 середня морква,
50 грамів рослинної олії,
2 щіпки солі,
мелений коріандр,
кріп за смаком (для подачі).

Приготування:
Для того, щоб приготувати такий суп, потрібно заздалегідь замочити горох у воді. Мінімум на п’ять годин, але можна поставити на ніч, так буде зручніше і зранку можна відразу починати готувати. Спочатку потрібно поставити варитися горох. Це займе півтори-дві години. В цей час займіться підготовкою решти продуктів. Порізати довгою соломкою коріння селери і петрушки і додати його до гороху, який повинен в цей час закипіти. Пам’ятайте головне — не солити! У цей час цибулю порізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Ці порізані овочі смажити на рослинній олії до золотистого кольору. У той час, коли горох буде майже готовий, додати в суп цибулю, моркву і залишити доварюватися все разом. Після того, як страва трішки охолоне, за допомогою блендера перетворити все в пюре. І лише після цього посолити і знову довести до кипіння. Подавати суп, трохи посипавши подрібненою зеленню кропу і не забудьте про незмінний компонент горохового супу – підсмажені гріночки.

Пісний розсольник

Розсольник для багатьох — один із улюблених супів. Це пояснюється тим, що кислий смак добре зігріває, а це дуже актуально в холодну пору року. Цей ситний і густий смак і насичує, і заряджає бадьорістю і силами, і наповнює енергією. Це стосується і пісних його варіантів!

Інгредієнти:
2 л води,
1 склянка перлової крупи,
5 середніх картоплин,
1 морква,
1 цибулина,
1 невеликий білий корінь (пастернак, петрушка або селера),
3 квашені огірки,
0,3 склянки огіркового розсолу,
соняшникова олія,
лавровий лист,
чорний перець горошком,
сіль за смаком.

Приготування:
Добре промити перлову крупу і залити гарячою водою приблизно на годину. Очистити і порізати кубиками картоплю, подрібнити цибулю, на грубу тертку натерти моркву і біле коріння. Огірки можна очистити від шкірки, порізати кубиками або півкружечками. Приготувати засмажку: на олії спасерувати цибулю, моркву і біле коріння. Перловку, що настоялася, зварити до готовності протягом 1-1,5 години. Потім додати картоплю, спеції, трохи солі і ще проварити 20 хвилин. Після того, як додасте засмажку і квашені огірки, поварити суп ще 15 хвилин. В кінці приготування додати розсіл і довести до кипіння. Подавати розсольник потрібно теплим. Смачного!

Пісний овочевий суп-пюре

Інгредієнти:
головка цвітної капусти,
2-3 картоплини,
1 морквина,
1 ріпчаста цибулина,
кілька помідорів чері,
зелень і спеції за власним смаком,
дві щіпки борошна.

Приготування:
Картоплю, цвітну капусту порізати середніми шматочками. Закип’ятити воду, злегка підсолити і вкинути туди овочі. Цибулю подрібнити, обсмажити, додати до неї натерту моркву і ще смажити близько 7 хвилин. З помідорів чері зняти шкірку (перед тим опустивши їх в окріп), натерти на дрібній тертці і додати до моркви з цибулею. Далі до картоплі і капусти викласти всі тушковані овочі. Варити ще чверть години, потім за допомогою блендера їх подрібнити. Прикрасити готову страву зеленню. Пісний суп-пюре з овочів готовий!

Пісний суп у мультиварці

Мультиварка користується великою популярністю серед сучасних домогосподарок. Адже за допомогою цього пристрою готуються дуже смачні страви, витрачається набагато менше часу і не потрібно постійно стояти біля плити. Пісні рецепти супів у мультиварці нині теж мають своїх кулінарних фанів. Адже сучасні жінки дбають не тільки про свою фігуру, а й про здоров’я всієї родини.

Інгредієнти:
картопля,
морквина,
цибулина,
броколі,
зелений горошок,
рослинна олія,
спеції (перець, коріандр, сіль) за власним смаком.

Приготування:
Овочі ретельно вимити, порізати середніми шматочками. У чашу мультварки налити кілька крапель олії і злегка підсмажити цибулю. Потім додати нарізані кубиками моркву і картоплю. Включити програму «Смаження» на дві хвилини. Далі додати броколі, зелений горошок, спеції і залити необхідною кількістю води. Потім виставити програму «Суп» на 45 хвилин і натиснути «Старт». Пісний суп у мультиварці готовий після 10-хвилинного настоювання. Подавати апетитну, ароматну і корисну гарячу страву з тостами або грінками із чорного або білого хліба (кому як подобається).

Пісний капусняк з грибами

Інгредієнти:
300-350 г квашеної капусти,
250-350 г печериць,
1 морквина,
2-3 картоплини,
1-2 стебла селери,
пів цибулини,
3-4 зубці часнику,
1-2 ст. ложки оплатної пасти,
2,5 л овочевого бульйону або води,
2 ст. л. олії,
лавровий лист, зелень, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець за смаком.

Приготування:
Капусту кілька разів промити холодною водою. Печериці порізати пластинками, моркву соломкою, картоплю брусочками. У каструлі розігріти олію, додати порізану цибулю і смажити приблизно 5 хвилин. Додати гриби і готувати на великому вогні приблизно 4-5 хвилин. Покласти подрібнений часник і готувати 30-45 секунд. Додати капусту, залити бульйоном і довести до кипіння на великому вогні. Варити приблизно 5 хвилин. Додати картоплю, порізану селеру, томатну пасту і спеції. Довести до кипіння, прикрити кришкою і варити 15 хвилин або до готовності овочів. Дати настоятися приблизно 10 хвилин і подавати.

Гострий овочевий суп з рисом

Секрет цього супу полягає в поєднанні зігрівальної гостроти перцю чилі з легкою лимонною кислинкою. А рис зробить юшку ще більш насиченою і живильною.

Інгредієнти:
1 велика цибулина,
2 ст. л. оливкової олії,
2-3 зубці часнику,
2 середні морквини,
2 стебла селери,
2 ч. л. сухого чебрецю,
0,5 ч. л. сухого перцю чилі,
3 цибулини-порей,
2,5 л овочевого бульйону,
1 банка (450 г) томатів у власному соку,
2-3 ст. л. рису,
сіль, перець — за смаком,
1 ст. л. лимонного соку.

Приготування:
У великій каструлі нагріти оливкову олію на середньому вогні. Дрібно посікти цибулю і пасерувати протягом 5 хвилин, додати подрібнений часник і смажити ще 1 хвилину. Додати моркву і селеру, довільно порізані, чебрець, перець чилі і порізану кільцями цибулю-порей. Тримати на вогні протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Влити бульйон, томати разом з рідиною (якщо вони цілі, порізати) і промитий рис. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Варити близько 30 хвилин.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: