Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів глазурі, яка прикрасить вашу паску

5 рецептів глазурі, яка прикрасить вашу паску


5 рецептів глазурі, яка прикрасить вашу паску
Звичайно ж, кожній господині хочеться зробити Великодній стіл красивим. А без смачної паски в глазурі це навряд чи можливо, тому рецепти її приготування вам обов'язково знадобляться.



Тож, щоби ваша паска була святковою, оригінальною та смачною, ми пропонуємо вам кращі рецепти для приготування глазурі.

Традиційна глазур

Інгредієнти:
100 г цукрової пудри,
2 білки,
1 чайна ложка лимонного соку,
30 г кулінарної посипки.

Приготування:
Відділіть білки від жовтків. За допомогою міксера збийте білки з лимонним соком. До суміші додайте цукрову пудру та продовжуйте збивати до утворення густої щільної піни. Верхівку паски змажте глазур’ю. Зачекайте, поки глазур трішки підсохне. Прикрасьте паску кулінарною посипкою.

Шоколадна глазур з горіхами

Інгредієнти:
150 г цукрової пудри,
7 столових ложок молока,
100 г білого або чорного шоколаду,
50 г вершкового масла,
1 ч ложка крохмалю,
4 ст ложки какао-порошку,
50 г грецьких горіхів.

Приготування:
До цукрової пудри додайте молоко, змішайте і підігрійте на невеликому вогні, доводячи до кипіння. Потерти туди шоколад і масло до повного розчинення. Потім всипати крохмаль і какао-порошок, ретельно вимішати до однорідної маси. Трохи схолодити і обмастити верхівку паски. І лише потім посипати паску подрібненими горіхами.

Глазур «Хрустке безе»

Інгредієнти:
2 білки,
200 г цукрової пудри,
2 ч. ложки лимонного соку.

Приготування:
Потрібно збити 100 г цукрової пудри з білками до густої піни. На застелене папером для випічки деко, за допомогою кулінарного мішечка викласти білкову суміш. Безе випікати півтори години у духовці при температури 100 °C. Решту пудри змішати з лимонним соком, змастити цією глазур’ю поверхню паски і, поки не застигла, зверху викласти хрусткі безе.

Лимонна глазур

Інредієнти:
білок 1 яйця,
400 г цукрової пудри,
одна столова ложка лимонного соку.

Приготування:
Білок збити міксером на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли збитий білок не буде виливатися з миски, поступово додавати по чайній ложці цукрову пудру, інтенсивно збиваючи суміш до густої консистенції. Потім додати лимонний сік і знову збивати з півхвилини. Готову глазур нанести на поверхню пасок. Щоб глазур застигла, паски можна поставити в духовку, розігріту до температури 100-120 °С.

Глазур із цукатів

Інгредієнти:
30 г різнокольорових цукатів,
4 столові ложки цукрової пудри,
4 столові ложки лимонного соку

Приготування:
Додати лимонний сік до цукрової пудри. Ретельно перемішати до густого кашоподібного стану. Утвореною глазур’ю полити паску. Зверху посипати цукатами.

Хочемо зауважити, що складність розпису великодньої здоби залежить від здібностей — можна зробити з пасок цілу картинну галерею, а можна намалювати лише традиційні деталі: вербові гілочки, хрестики, квіточки, яблуневий цвіт або інші простенькі візерунки.

Якщо верхівку паски прикрашають нескладним малюнком, часто роблять розпис таким чином: поливши великодній хліб білою глазур’ю, у потрібних місцях капають крапельки кольорової глазурі (забарвленої харчовими барвниками) та за допомогою зубочистки роблять малюнок — з’єднують крапельки між собою, витягують з них пелюстки, створюють нескладні візерунки.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: