Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо французький холодний соус "Тартар"

Готуємо французький холодний соус "Тартар"


Готуємо французький холодний соус "Тартар"
Тартар (франц. Tartare sauce) - класичний французький холодний соус, який подають до різних страв.

Нині соус тартар входить в число найпопулярніших і широко поширених соусів разом із соусами песто, айоли, сальсою, кетчупом і соєвим соусом.

Цей соус прийнято подавати до страв з риби і морепродуктів. Він також дуже добре поєднується з м'ясними та овочевими стравами.

Готовий тартар можна знайти на полицях магазинів, але куди цікавіше приготувати його самому.

Інгердієнти:
2 сирих яйця;
2 зварених круто яйця;
120 г оливкової олії;
40 г маринованих грибочків;
зелена цибуля (1 ложка);
1 солоний огірок;
120 г сметани;
40 г гірчиці;
цукор і сіль (за смаком);
1 ч. л. ложка лимонного соку.

Приготування:
Очищаємо зварені яйця, відокремлюємо білки від жовтків.

В мисці розтираємо відварені жовтки з гірчицею, додаємо жовтки сирих яєць. Збиваємо масу.

Вливаємо тонкою цівкою в отриману масу рослинне масло, при цьому не перестаючи збивати.

Білки варених яєць, гриби, огірок, зелена цибуля дрібно нарізаємо. Додаємо до отриманої маси.

Змішуємо інгредієнти. Додаємо сметану, цукор і сіль, сік лимона і ще раз ретельно перемішуємо.

Смачного!

Якщо вас цікавлять рецепти проготування класичних соусів, пропонуємо також подивитися як приготувати соус "Бешамель".

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: