Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати смачне домашнє вівсяне печиво

Як приготувати смачне домашнє вівсяне печиво


Як приготувати смачне домашнє вівсяне печиво
Прийнято вважати, що вівсяне печиво було винайдено у XVII столітті у Шотландії.

У ті часи овес був основною зерновою культурою, більш популярною, ніж пшениця. Готували печиво на відкритому вогні на розпечених каменях. А рецепт був дуже простий. Мелений овес змішували з водою, з тіста ліпили невеликі коржі і випікали. Так само були відомі й інші рецепти, наприклад, з вівса робили бісквіти, а в вівсяне печиво при готуванні додавалася сметана.

Ми також пропонуємо вам спекти вівсяне печиво, але з вівсяних пластівців, з додаванням насіння і сухофруктів.

Інгредієнти:

400 г вівсяних пластівців;
1 яйце;
100 мл сметани;
100 г вершкового масла або спреду;
8 ст. ложок цукру;
0,25 ч. ложки солі;
5 ст. ложок пшеничного борошна;
1 ч. ложка розпушувача для тіста або 0,5 ч. ложки соди, погашеної оцтом;
1 ч. ложка кориці;
0,5 ч. ложки меленого сухого імбиру;
0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха;
подрібнені горішки, курага, родзинки.

Для посипки:
мак, кунжутне або соняшникове насіння.

Приготування:

Залити вівсяні пластівці сметаною і дати постояти 1-2 години. До цієї маси додати яйце, цукор, розтоплене вершкове масло. Добре вимішати. Додати розпушувач, борошно, спеції та подрібнені сухофрукти за бажанням. Вимішати ложкою або лопаткою.

Вистелити деко пергаментним папером для випікання. Змоченими у воді або олії руками формувати невеликі кульки завбільшки з волоський горіх, викладати на деко на відстані 2-3 см і легенько приплюснути, щоб сформувалися пляцочки. Посипати маком або іншим улюбленим насінням.

Випікати в духовці до зарум’янення.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: