Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Три рецепти приготування ароматного супу харчо

Три рецепти приготування ароматного супу харчо

Три рецепти приготування ароматного супу харчо

В грузинській кухні суп харчо посідає особливе місце. Головними інгредієнтами для цього супу зазвичай виступають яловичина, грецькі горіхи і соус ткемалі.

Проте, зараз єдиного і точного рецепту приготування страви не має. Кожен регіон, кожна господиня внесла щось своє до рецепту супу. Тому зараз можна зустріти рецепти де використовують – баранину, свинину, курятину, індичатину, навіть рибу.

Щодо соусу ткемалі, то його замінюють чорносливом, свіжими сливами і аличею, томатною пастою, соусом або помідорами.

Традиційний набір спецій для супу харчо – лавровий лист, перець горошком, часник, хмелі сунелі. Але кожен приправляє страву на власний смак.

Грузинський суп харчо

Інгредієнти:

2,5 літри води;
500 грамів яловичої грудинки;
4 цибулини;
пів склянки рису;
пів склянки грецьких горіхів;
2 столові ложки соусу ткемалі;
2 чайні ложки хмелі сунелі;
1 столова ложка борошна;
сіль;
часник;
лавровий лист;
зелень.

Приготування:

Грудинку промити, порізати порційними шматочками, залити водою і довести до кипіння. Злити першу воду або зняти накип шумівкою. Приправити за смаком і варити майже до готовності.

Засипати промитий рис, дрібно нарізану цибулю, декілька зв’язаних гілочок петрушки і кінзи. Грецькі горіхи і часник розчавити в ступці і додати в суп.

За 20 хвилин до готовності додати ткемалі, потім засипати хмелі сунелі, приправити сіллю і лавровим листом.


Суп харчо зі сливами

Інгредієнти:

500 грамів нежирної яловичини;
2 цибулини;
3 зубки часнику;
200 грамів стиглих помідорів;
пів склянки рису;
150 грамів слив;
зелень петрушки, кропу, базиліку;
сіль;
перець горошком.

Приготування:

М'ясо промити і нарізати невеликими шматочками, залити водою і варити на слабкому вогні. Бажано злити воду після 1-го кипіння, або знімати піну.

Додати дрібно нарізану цибулю, розчавлений часник, рис, кислі сливи, приправити за смаком і варити 30 хвилин.

Помідори занурити в киплячу воду, зняти шкіру, крупно нарізати і тушкувати окремій посудині, заливши бульйоном з м’яса. Потім з’єднати з супом харчо.

За декілька хвилин до готовності, посипати зеленню.


Суп харчо рибний

Інгредієнти:

500 грамів риби;
4 цибулини;
корінь селери;
петрушка – корінь і зелень;
2 зубки часнику;
2 столові ложки томатного соусу;
перець горошком;
100 грамів грецьких горіхів;
зелень петрушки, кінзи, кропу;
сіль.

Приготування:

Рибу почистити, випатрати, залити водою, приправити і варити 15 хвилин.

Вийняти з бульйону, відділити від кісток і розділити на порції.

Цибулю дрібно порізати і вкинути на розігріту сковорідку, заливши рибкою, протушкувати до готовності.

Селеру і корінь петрушки натерти на терці.

У киплячий бульйон вкинути рибу і тушковану цибулю, заправити томатним соусом, товченими горіхами з часником, селеру і корінь петрушки.

За 5 хвилин до готовності додати лавровий лист та дрібно порізану зелень.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: