Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо чанахи в українській інтерпритації

Готуємо чанахи в українській інтерпритації

Готуємо чанахи в українській інтерпритації

Чанахи ‒ це страва грузинської кухні, тушкована у глиняному горщику баранина з овочами.

За класичним рецептом для приготування страви використовували картоплю, помідори, баклажани та цибулю. Маса усіх овочів має дорівнювати масі м’яса, тобто півкілограма овочів на півкілограма баранини (у нас – свинини). Також до чанахів додають спеції та грузинські прянощі.

У грузинському варіанті звичним є додавання до страви баклажанів, а в українському – страву готують з червоною квасолею і свининою.

Інгредієнти:

700 грамів свинини;
200 грамів квасолі;
1 середня морквина;
1 велика цибулина;
3 зубчики часнику;
10 картоплин;
3 помідори.

Приготування:

Квасолю намочити за 12 годин до приготування страви або відварити окремо.

М’ясо порізати чималими шматками та обсмажити. Також обсмажити кружальцями порізану моркву та цибулю.

Картоплю порізати кубиками й також обсмажити на сковорідці.

Усі інгредієнти обсмажуються окремо, окрім моркви та цибулі, та шарами складаються у глиняні горщики.

З помідорів зняти шкірку й також покласти дрібно порізаними до горщиків. Додати подрібнений часник, сіль та перець.

Залити водою або м’ясним бульйоном та, закривши кришечками, поставити горщики у духовку.

Готувати при 200 ⁰С 45-50 хвилин.

Подавати чанахи гарячими, не виймаючи страву з горщиків.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: