Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо шпроти власноруч

Готуємо шпроти власноруч


Готуємо шпроти власноруч

Домашні шпроти за цим рецептом виходять ніжні і приємні на колір, вони чудово виглядатимуть на канапках. А рибна консистенція нічим не відрізнятиметься від виготовлених та консервованих у промислових умовах.

Інгредієнти:

1 кілограм дрібної риби (кілька, мойва, хамса);
4 жмені сухого цибулиння;
100 грамів соняшникової олії;
2 столові ложки солі;
0,5 склянки дуже міцного чорного чаю;
чорний перець (мелений і горошок);
6-8 шт. лаврового листя,
рідкий дим.


Приготування:

Промити лушпиння цибулі, залити водою (приблизно 1,5 л) і залишити на 3-5 годин. Поставити на вогонь, варити 20 хвилин після закипання. Відставити, охолодити, процідити.

Заварити міцний чай (1 пакетик на півсклянки окропу).

Рибу почистити, видалити голови та нутрощі, добре промити.

Цибульний відвар змішати з чаєм та сіллю, перемішати до повного розчинення солі.

Рибу акуратно викласти у глибоке деко спинками догори (чим щільніше одна до одної, тим краще – рибини краще збережуть форму). Рівномірно посипати спеціями, полити олією і вилити підготовлений солений розчин (його має вийти приблизно 1 л) цибулиння з чаєм.

Поставити у духовку на мінімальну температуру (130-140 °С) і готувати 2-3 години. Потрібно стежити за рівнем рідини, щоб риба підсушилася, але не підгоріла.

За 5-10 хвилин до кінця приготування влийте в каструлю рідкий дим.

Готові шпроти рекомендується зберігати в холодильнику.

Смачного!

КОМЕНТАРІ (1)
Vikulya1995 11 червня 2019 18:27
Если у вас на работе или дома заблокирова&#
1085; доступ к этому или любому другому сайту, или вы просто не хотите оставлять следы в интернете
Используйте тор браузер он обходит все возможные блокировки провайдеров и обеспечивае&#
1090; анонимность.


[url=https://tor-browser-vpn.ru/]скачат
00; тор браузер[/url]

https://tor-browser-vpn.ru/
Цитировать          1
Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: