Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо курячу шинку власноруч у бляшанці

Готуємо курячу шинку власноруч у бляшанці

Готуємо курячу шинку власноруч у бляшанці

На відміну від магазинної шинки, в якій набір продуктів викликає сумніви, у домашній лише натуральні складники. Жодних барвників та підсилювачів смаку. Готова страва виходить дуже ніжна, ароматна і ситна. Скибочки такої шинки прикрасять навіть урочистий стіл.

Інгредієнти:

600 г курячого м’яса;
1 столова ложка (з верхом) швидкорозчинного желатину;
3 зубки часнику;
сіль, чорний мелений перець, інші приправи до смаку.

Приготування:

Для приготування цієї шинки можна взяти м’ясо цілої курки, відділене від кісток, решту інгредієнтів вирахувати відповідно до рецепту. Шкірку можна не обрізати. Однак якщо ви її не любите, краще зніміть.

Куряче м’ясо та шкірки порізати на дрібні шматочки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, желатин та спеції (мускатний горіх, паприку, гірчицю в зернах, мелений лавровий лист). Добре все перемішати і залишити на 15-20 хвилин.

Відрізати потрібну довжину рукава чи пакета для запікання і зав’язати один кінець ниткою. Вкласти пакет у бляшану банку (обсягом близько 600 мл, наприклад, з-під консервованих ананасів), щільно вкласти туди м’ясо і зав’язати другий кінець.

Банку поставити на деко, бо сік з м’яса може трохи витікати.

Поставити шинку в розігріту до 190 градусів духовку близько однієї години.

Готову шинку залишити в банці до повного охолодження, поставити у холодильник не менш як на 6 годин.

Охолоджену шинку дістати з холодильника, звільнити від пакета і порізати скибочками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: