Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо салат із зелених помідорів

Консервуємо салат із зелених помідорів

Консервуємо салат із зелених помідорів

Пропонуємо вашій увазі рецепт помідорної заготовки, яка обов’язково посмакує усій родині.

Для цього салату зелені помідори кращі від червоних тим, що мають більш щільну структуру і не розпадаються під час термічної обробки.

Тож можна сміливо стерилізувати і смакувати!

Інгредієнти:

2 кг зелених помідорів;
50 г солі;
500 мл води;
150 г цукру;
100 мл оцту;
40 г рафінованої олії;
3 цибулини;
чорний перець горошком;
духмяний перець;
гірчиця в зернах;
лавровий лист.

Приготування:

Помідори порізати на четвертинки (великі – на вісім частин), скласти в миску і насипати 20 г солі.

Обережно перемішати і залишити на 8-10 годин.

Через 10 годин з помідорів зцідити рідину, що утворилася.

Цибулю порізати кільцями.

На дно кожної банки покласти 1 ч. ложку гірчичних зерен, 2 горошини духмяного перцю, 3 горошини чорного перцю та один лавровий листок.

В банки шарами викладати шматочки помідорів та цибулі.

З води, 30 г солі, оцту та олії зварити маринад. Гарячим маринадом залити підготовлені помідори.

Простерилізувати банки (якщо 0,5-літрові – 15 хв., якщо 1-літрові – 25 хв.), герметично закрутити кришками, перевернути догори дном до повного охолодження.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: