Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Квашені огірочки на зиму. Простий рецепт із "секретним" інгредієнтом

Квашені огірочки на зиму. Простий рецепт із "секретним" інгредієнтом

Квашені огірочки на зиму. Простий рецепт із "секретним" інгредієнтом

Без сумніву, у кожної господині є свій рецепт квашення огірків. І в кожної свої секрети, як зробити так, щоб огірки були твердими, смачними і довше зберігалися.

Пропонуємо рецепт із ще одним "секретним компонентом" – горілкою.

Інгредієнти:

На трилітрову банку огірків:

свіжі огірки;
кріп (стебла та суцвіття);
3-4 зубки часнику;
корінь хрону;
4-5 листків дуба;
2 столові ложки горілки;
3 столові ложки солі;
вода.

Приготування:

На дно банки кладемо кріп, корінь хрону, дубове листя, порізані зубки часнику.

Помиті огірки, не обрізаючи кінчиків, викладаємо у банку.

Залити огірки некип’яченою холодною (бажано джерельною або з колодязя) водою. Усю воду злити у посудину (таким чином ми відміряли необхідну кількість води).

3-4 ложки води відібрати і вилити (щоб, коли додамо сіль і горілку, розсол помістився у банку).

У посудину з водою додати сіль, розчинити її і залити цим розсолом огірки.

Зверху влити горілку і закрити банки капроновими кришками.

Винести у холодне місце.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: