Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Наші "страви гарбузові". Запікаємо з сиром, тушкуємо з м’ясом та запіканка на десерт

Наші "страви гарбузові". Запікаємо з сиром, тушкуємо з м’ясом та запіканка на десерт


Наші "страви гарбузові". Запікаємо з сиром, тушкуємо з м’ясом та запіканка на десерт

Гарбуз настільки універсальний продукт, що з ним виходять смачними, як перші страви, так і запіканки, випічка та десерти. Вони легко готуються і виглядають ароматними та яскравими.

А крім того, гарбузи низькокалорійні і багаті клітковиною. Якщо ви на дієті, то гарбуз – ідеальний продукт для вашого раціону, оскільки його м’якоть, до того ж, багата на вітаміни А і В, білок, залізо і калій.

Запечений гарбуз із сиром та французькою гірчицею

Інгредієнти:

500 г гарбуза;
1 ст. л. олії;
100 г твердого сиру;
2 зубчики часнику;
кілька гілочок петрушки;
сіль, перець (за смаком);
2 ст. л. французької гірчиці.

Приготування:

Гарбуз помити, зрізати шкірку та нарізати великими кубиками. Додати сіль, перець і олію, добре перемішати.

Перекласти гарбуз у форму для запікання. Додати роздавлені зубки часнику і посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 180 °С духовку і запікати 20-25 хвилин.

Перед подачею прикрасити петрушкою.

Мармурова сирна запіканка з гарбузом

Інгредієнти:

сир 500 г;
цукор 100 г;
крохмаль кукурудзяний 1 ст.л;
яйця 2 шт.;

Для гарбузової частини:
гарбузове пюре 500 г;
яйця 2 шт.;
крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.;
цукор 100 г;
цедра одного апельсина;

Приготування:

У блендері подрібнити сир і цукор, додати яйця і крохмаль.

Гарбуз помити, загорнути у фольгу і запікати близько години, остудити і вийняти ложкою м'якоть.

Гарбузове пюре, цукор і апельсинову цедру подрібнити блендером. Додати яйця і крохмаль, перемішати.

Роз'ємну форму змастити маслом і застелити пергаментом. У центр форми викладати по черзі сирну і гарбузову масу. Запікати 50 хвилин за температури 180 °С.

Перед подачею повністю остудити.

Печеня з яловичини з гарбузом і пивом

Інгредієнти:

яловичина 450 г;
вершкове масло 30 г;
червона цибуля 4 шт.;
половина середнього гарбуза;
морква 200 г;
пиво ​​340 мл;
часник 5 зубчиків;
мускатний горіх - щіпка;
лавровий лист 2 шт.;
паличка кориці 1 шт.;
цукор, сіль, перець за смаком

Приготування:

Нарізати яловичину на невеликі шматочки та приправити сіллю та перцем. Розтопити вершкове масло на середньому вогні і додати м'ясо. Готувати 10 хвилин до рум'яної скоринки.

Нарізати очищені цибулини на великі кубики і додати до м'яса. Готувати ще 5 хвилин, потім налити пиво.

Додати гвоздику разом з мускатним горіхом, лавровим листом і паличкою кориці. Довести до кипіння. Додати сіль, перець і цукор за смаком.

Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 2 години. Додати моркву і тушкувати ще 30 хв. Додати гарбуз та тушкувати ще півгодини.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: