Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати єгипетський пиріг "Фитир" із заварним кремом

Як приготувати єгипетський пиріг "Фитир" із заварним кремом

Як приготувати єгипетський пиріг "Фитир" із заварним кремом

Пропонуємо вам спробувати приготувати єгипетський пиріг "Фитир" із заварним кремом

Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним.

Інгредієнти:

1 скл. молока;
½ ч. ложки сухих дріжджів;
1 яйце;
3-4 скл. борошна;
200 г масла;
третина чайної ложки солі;

Для крему:
1 яйце;
1 скл. цукру;
3 ст. ложки крохмалю;
2 скл. молока;
ванілін.

b] Приготування:[/b]

Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння.

В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.

Розділити його на 2 частини.

Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.

Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».

Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.

Дістати тісто, розкатати окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.

Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.

Верхній шар має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.

Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.

Поставити у розігріту до 180 °С духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.

Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: