Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як зробити домашнє "шампанське" з листя чорної смородини

Як зробити домашнє "шампанське" з листя чорної смородини

Як зробити домашнє "шампанське" з листя чорної смородини

Чорна смородина славиться не лише своєю корисною ягодою, насиченою вітамінами. Варто звернути увагу на листя чорної смородини. Вони не менше ягід просякнуті корисними речовинами

Звичайно, можна заварювати з листя чорної смородини зелений запашний чай, але ми пропонуємо вам виготовити ігристе вітамінне "шампанське".

Технологія виготовлення такого шампанського в домашніх умовах дуже проста.

Беремо 200 гр листя чорної смородини. Листя ретельно промиваємо під струменем холодної проточної води і дрібно ріжемо ножем.

Цією зеленою масою заповнюємо трилітрову банку. Кип’ятимо 2,5 літри води. Окріп виливаємо у банку з листям і залишаємо на 12 годин. За цей час вода охолоне і прийме в себе усі корисні речовини, що містяться в листі чорної смородини.

Далі рідина зливається, листя викидається.

До отриманої рідини додаємо за смаком цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Також треба додати півчайної ложки сухих активних дріжджів і ретельно перемішати.

Ставимо банку з майбутнім шампанським в тепле місце.

Через п’ять-шість годин почнеться бродіння, яке супроводжуватиметься утворенням дрібних бульбашок. Процес бродіння повинен тривати не менше 7 годин. За цей час напій насититься вуглекислотою.

Потім наше "шампанське" зливаємо в пластикову пляшку, щільно закриваємо і ставимо у холодильник на 5-6 годин.

Після усіх цих маніпуляцій домашнє "шампанське" з листя чорної смородини можна дегустувати.

За смаком цей напій дійсно нагадує "шампанське", в нім є невелика кількість алкоголю, але найголовніше, ця наявність вітамінів.

Вітамінне "шампанське" з листя чорної смородини прекрасно вгамовує спрагу. Його можна готувати упродовж усього літа.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: