Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як очистити печінку. Рецепти настоїв з рослин

Як очистити печінку. Рецепти настоїв з рослин


Як очистити печінку. Рецепти настоїв з рослин
Печінка – орган, від якого ми залежимо, адже вона допомагає знищувати бактерії, токсини, віруси, пестициди, лікарські препарати та інші елементи, що дуже шкідливі для організму. Іноді такі елементи можуть “блокувати” роботу печінки, тому вона потребує очищення.

Але як це зробити? На допомогу прийдуть настої – надзвичайні природні засоби для очищення печінки.

Як правило, біологічна медицина стверджує, що першим кроком для лікування будь-якого захворювання є детоксикація. Це дозволяє встановити здоровий баланс. Таким чином, з метою запобігання будь-якій хворобі печінки, обов’язково треба виконувати чистку печінки один або два рази на місяць, використовуючи рослини.

Як зрозуміти, що потрібно очистити печінку?

Коли печінка завантажена токсинами, запалена або заблокована речовинами, які заважають їй виконувати звичайні функції, ви, як правило, відчуваєте такі симптоми:

– Тяжкість в животі.
– Відсутність апетиту.
– Погано почуваєтесь після прийому їжі, відчуваєте слабкість, нудоту.
– Ви можете страждати на діарею.
– Лихоманка – безпомилкова ознака, що щось негаразд в організмі, є запалення.
– Кишкові гази.
– Головні болі.
– Біль в ділянці печінки (пам’ятаєте, що печінка знаходиться безпосередньо під діафрагмою, в правому верхньому куті).
– Прояви на шкірі.
– Неприємний запах з рота.

Рекомендовані настої для очищення печінки

Настій артишоку

Цей напій допомагає захистити печінку, очистити її та лікувати деякі захворювання. Він також багатий на фолієву кислоту, вітамін А1, вітамін В1, вітамін С, а також магній, фосфор, кальцій, залізо, калій, цинк та клітковину. Настій артишоку ідеальний для ранків, його варто вживати принаймні 5 днів поспіль, кожні 15 днів. Так можна регулярно очищати печінку.

Приготування:

Потрібно лише зварити 2 висушені листочки артишоку та довести їх до кипіння в одній склянці води. Нехай напій постоїть хвилин 15 після приготування і його можна повільно пити. Якщо ви страждаєте на якусь хворобу печінки, то напій з артишоку можна пити до 3-х разів на день.

Настій з молочного чортополоху

Секрет криється в насінні розторопші. Воно містить силімарин, флавоноїди, через них насіння діє як антиоксидант. Це сприяє регенерації печінки, перетравлюванню жирів та запобігає потраплянню токсичних речовин у клітини печінки. Це дуже доречний і необхідний ресурс для детоксикації.

Приготування:

Насіння розторопші можна знайти в будь-якому магазині здорової їжі. Цей натуральний компонент продають дуже часто, хоча слід зазначити, що ви не отримаєте 100% переваг за допомогою настою, бо силімарин – активний інгредієнт, який не розчиняється у воді.
Спеціалісти рекомендують приймати капсули або таблетки. У будь-якому випадку, якщо ви хочете зробити настій, то для цього необхідно невелику ложку насіння розторопші розчавити та залити чашкою киплячої води. Дайте настою постояти протягом 20 хвилин.

Настій шавлії

Шавлія ідеально підходить для усунення токсинів, полегшення відчуття дискомфорту в печінці та її очищення. Пийте настій після їжі.

Приготування:

Шавлію легко знайти. Багато людей вирощують свої власні лікарські трави і саме ця рослина трапляється серед них досить часто. Також можете знайти її в магазинах.
Готують настій з 4 грамів листя та квіток на склянку окропу. Після цього напій треба залишити настоятись хвилин на 15.

Настій з кульбаби

Чай з кульбаби є прекрасним стимулятором печінки. Він очищує та покращує її функціонування. Можете також пити настій у другій половині дня або й навіть після прийому їжі, це сприятиме травленню.

Приготування:

Треба лише взяти жменьку сушеного листя та квітів. Варити в каструлі та дати настоятись. Пийте до двох чашок в день.

Настій Болдо

Настої болдо сприяють травленню, вони дбають про шлунок, кишечник і, перш за все, захищають печінку. Це чудовий союзник.
Підготовка

Цю рослину також можна знайти в магазинах здорового харчування. Настій дуже легко приготувати, треба лише розмістити одну чайну ложку сухого листя в одній склянці окропу. Робіть такій напій хоч постійно, пийте після їжі.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: