Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 8 способів охолодити пляшку напою. Дізнайтеся, який виявився найефективнішим

8 способів охолодити пляшку напою. Дізнайтеся, який виявився найефективнішим


8 способів охолодити пляшку напою. Дізнайтеся, який виявився найефективнішим

Дослідники протестували вісім популярних методів охолодження і виявили, що охолодити свій улюблений напій всього за 30 хвилин можна за допомогою води, льоду і солі.

Така комбінація знижує температуру пляшки пива до 1,6 °C всього за пів години, що швидше, ніж інші методи охолодження.



Так, сіль охолоджує напій на 3 градуси. Морська вода має нижчу температуру замерзання, ніж звичайна вода, тому додавання солі означатиме, що температура крижаного розчину може фактично бути нижче нуля, передає The Sun.

Найменш ефективним способом виявилося занурення пляшки в відро з холодною водою без льоду — це призвело до «незначного падіння температури на 2,5 градуси».

Тест включав вісім різних способів охолодження, в яких використовувалися холодильник, морозильна камера, лід, холодна вода і навіть вологі паперові серветки. Вісім методів були ранжовані в залежності від того, наскільки вони охолодили пляшку пива температурою 20,5 °С.

1 спосіб: 1 кг льоду у відрі наповнюється достатньою кількістю води, з додаванням 100 г солі. Дослідник зазначив, що це кращий спосіб швидко отримати крижане пиво. Всього за пів години температура пива впала до 1,6 °C, а після години впала нижче 0 °C.

2 спосіб: у відро з льодом і холодною водою цього разу не додавали сіль. Температура пива знизилася на 16 градусів.

3 спосіб: пляшку поклали в морозилку. Через 30 хвилин температура пива досягла 8 °C.

4 спосіб: пляшку огорнули вологою серветкою, перш ніж покласти в морозилку. Пляшка охолола до температури 8,9 °С.

5 спосіб: пляшку залишили на дні холодильника, за пів години її температура знизилася всього на 3 градуси.

6 спосіб: пляшку накрили вологою фланелевою тканиною в неглибокій мисці з холодною водою і поставили в прохолодне місце, щоб вода випарувалася і остудила пляшку. Цей метод знизив температуру на 3,3 °C за 30 хвилин.

7 спосіб: пляшку тримали під холодною водою з крана протягом трьох хвилин. Це не показало особливих результатів, крім того, було витрачено багато води.

8 спосіб: найменш ефективний — занурення пляшки в відро з холодною водою без льоду, що призвело до «незначного падіння температури на 2,5 °C». Саме пиво залишилося теплим.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: