Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Нічні походеньки до холодильника. Страви, які можна спокійно їсти на ніч і не гладшати

Нічні походеньки до холодильника. Страви, які можна спокійно їсти на ніч і не гладшати


Нічні походеньки до холодильника. Страви, які можна спокійно їсти на ніч і не гладшати

Здається, що вчені і лікарі нарешті домовилися про те, що їсти ввечері не тільки можна, але й потрібно.

Але щоб уникнути тяжкості в шлунку і поганого сну та набору ваги, вибирати продукти для вечері треба з розумом. І звичайно ж, не забувайте про розміри порцій.



Страви з яєць

Це джерело повноцінного білка, що містить незамінні амінокислоти. Вони досить швидко створюють відчуття насичення. Кращий вибір — яйця Бенедикт або просто зварені круто. Омлети і яєчня також підійдуть для вечері, але за умови, що готувати їх будете без масла чи з мінімальним його кількістю.

Сир, виноград та горіхи

Невелика порція сиру «потягне» всього на 100 ккал, але принесе купу задоволення і користі у вигляді триптофану, білка і казеїну. Вважається, що останній здатний навіть прискорити метаболізм на наступний день, якщо вживати його перед сном. Кілька виноградин, багатих мелатоніном, теж підуть на користь сну.

Індичка з гарбузовим пюре

Для тих, хто любить «серйозніше», можна порадити індичку — справжнє джерело триптофану і корисного білка. Причому саме їй, а не курці варто віддати перевагу — вона засвоюється легше. А на гарнір варто вибрати щось легке і смачне. Наприклад, гарбузове пюре за цим рецептом.

Хумус

Основа страви — нут, багатий вітаміном В6, який, у свою чергу, важливий для синтезу мелатоніну. Краще додаток для цього насиченого східного блюда, якщо вирішили перекусити вночі, — палички, огірки, цукіні і моркви.

Ароматна кукурудза

Вибирати для пізнього перекусу слід не консервовану, а варену кукурудзу. Вона здатна виводити надлишки холестерину з організму та гальмувати накопичення жирових запасів. Пам’ятайте, що не варто як слід «присмачувати» свій вечеря вершковим маслом і сіллю.

Риба

Для пізньої вечері краще віддати перевагу білій рибі. Можна, наприклад, вибрати багату поживними речовинами тріску. Або камбалу — міститься в ній метіонін славиться вмінням розщеплювати жири.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: