Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Чому зіпсувалося ваше варення. Поради господиням

Чому зіпсувалося ваше варення. Поради господиням


Чому зіпсувалося ваше варення. Поради господиням

Мабуть у кожної господині виникала ситуація, коли в баночці з улюбленим варенням чомусь з'явилася цвіль. Хоча все було зроблено нібито за рецептом.

Річ у тому, що навіть дуже досвідчені господині припускаються помилок, які й приводять до такого результату.



Щоб зварити відмінне варення і не зіпсувати його, потрібно не забувати про деякі особливості приготування.

Основні помилки

Сучасні господині часто нехтують важливими процесами: не стерилізують банки, віддають перевагу швидким способам, вважаючи, що так зберігається більше вітамінів, кладуть необроблені або неперевірені продукти.

Потрібно пам'ятати, що фрукти для варення повинні бути чистими, свіжими та без ознак гниття, а банки - стерилізованими і без сколів.

Волога - ворог варення, тому його і варять довго, щоб вона випарувалася. Слідкуйте за піною - варення буде готове лише тоді, коли вона остаточно перестане з'являтися. Якщо через пару хвилин після того, як ви її зняли, пінка знову утворюється, це означає, що варення ще не готове.

Цукор - не ворог варення, тому економити тут не потрібно. Додайте зайві пару ложок, це піде варенню на користь. Якщо ви боїтеся зацукровування, можна додати по чверті чайної ложки лимонної кислоти на літр варення, і тоді зацукровування йому загрожувати вже не буде.

Правила зберігання

Варення любить, щоб було сухо, темно і не більше +15 градусів.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: