Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 10 цікавих та корисних фактів про спеції

10 цікавих та корисних фактів про спеції


10 цікавих та корисних фактів про спеції

Спеції, додані в їжу, – найкраще доповнення до прохолодної погоди і вогкості.

1. В Індії для багаторазового посилення аромату спеції обсмажують. Суміш підсмажених спецій називається «масала».



2. Дослідники довели, що куркума допомагає спалювати калорії. Сприяє цьому потужний антиоксидант у її складі – куркумин.

3. Спеції – багате джерело клітковини. Особливо багато її в паприці і кориці. У давні часи ці прянощі використовували від проблем із травленням.

4. Зігрітися холодними вечорами допомагає зелений чай із сушеним імбиром або гілочкою гвоздики.

5. Шафран – одна з найдорожчих спецій у світі. Це тому, що ниткоподібна спеція збирається вручну.

6. Кожна приправа – справжнє джерело вітамінів. Наприклад, у 100 г лаврового листа – 180 мг вітаміну В9, у червоному перці – 281 мг вітаміну А, у шафрані – 80 мг вітаміну С.

7. Зголодніли? Додайте до супу трохи тмину, базиліку або мускатного горіха. Ці спеції допомагають позбутися відчуття голоду.

8. Гостра і пряна їжа викликає виділення «гормонів задоволення» ендорфінів за рахунок подразнення нервових закінчень. Гормони виділяються як болезаспокійливий для обпаленого язика, але діють на весь організм.

9. Абсолютно всі прянощі підвищують і на деякий час прискорюють обмін речовин.

10. У деяких країнах вірять, що спеції допомагають позбутися негативних рис характеру. Кориця, гвоздика, кмин позбавлять від страху. Гнів, ненависть, заздрість не люблять імбир, куркуму, фенхель. А з жадібністю, нерішучістю, схильністю до депресій допоможуть впоратися тмин, червоний і чорний перець, імбир кардамон.


Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: