Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Смачний шоколадний пляцок. Дуже швидко та без випічки

Смачний шоколадний пляцок. Дуже швидко та без випічки


Смачний шоколадний пляцок. Дуже швидко та без випічки

Пропнуємо вашій увазі рецепт швидкого приготування дуже смачного десерту – шоколадного пляцка.

Шоколадне печиво, шоколадний заварний крем, а ще трошки варення – для кислинки.



Бажаючи можуть додати у крем кілька ложок лікеру, або рому – стане ще смачніше.

Інгредієнти:
Печиво шоколадне – 600-650 г.
варення смородинове або сливове;
какао для присипки.
Для крему:
молоко – 1 л;
борошно – 3 ст.л;
крохмаль – 3 ст.л;
какао – 3 ст.л;
цукор – 1 скл;
жовтки – 2 шт;
масло – 200 г.

Приготування:

Вливаємо в посудину 1,5 склянки молока, додаємо борошно, какао, крохмаль, цукор та жовтки, все добре вимішуємо, щоби не було грудочок.

Решту молока ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. У кипляче молоко вливаємо приготовану суміш. Постійно помішуючи варимо до загустіння. Перекладаємо крем у керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишаємо до повного охолодження.

М’яке масло збиваємо до пухкої білої маси, в кілька етапів додаємо повністю охолоджений крем, збиваємо до отримання однорідної маси.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо печиво в один шар. Змащуємо кремом, зверху викладаємо печиво змащуємо кисленьким варенням, накриваємо печивом.

І далі чергуємо до закінчення печива та крему. Має вийти приблизно 5-6 шарів печива. Зверху печиво покриваємо тонким шаром крему та посипаємо зверху какао.

За бажанням, можна розчинити шоколад та додатково прикрасити ваш пляцок.

Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години або на ніч.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: