Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо мерджмек чорбаси. Турецький суп-пюре з сочевичі

Готуємо мерджмек чорбаси. Турецький суп-пюре з сочевичі


Готуємо мерджмек чорбаси. Турецький суп-пюре з сочевичі

Суп-пюре з червоної сочевиці - мерджмек чорбаси - напевно найзнаменитіша страва турецької кухні.

Найніжніше пюре увібрало в себе всю користь сочевиці та свіжих овочів. Ця страва чудово підійде для тих, хто постить, або тримає дієту.



Інгредієнти:
200 г червоної сочевиці,
1 морква,
1 картоплина,
1 цибулина,
1 помідор,
1 літр овочевого бульйону,
оливкова олія,
сіль, перець - за смаком.

Наливаємо в каструлю трохи оливкової олії. Туди додаємо дрібно нарізану цибулину. Помідор очищуємо від шкірочки, нарізаємо кубиками і додаємо до цибулі.

Тушкуємо овочі на середньому вогні. Через 5-7 хвилин додаємо до цибулі та помідора натерті картоплю і морквину (до речі, морквину можна замінити болгарським перцем), додаємо трохи води і тушкуємо ще 15-20 хвилин.

Після додаємо до нашого овочевого пюре промиту сочевицю і тушкуємо ще 5 хвилин.

Потім заливаємо літром овочевого бульйону, або звичайної води, і варимо ще 20 хвилин. Після того як сочевиця і овочі зварилися, їх потрібно пюрирувати у блендері або протерти через сито, до одержання однорідної маси. Посолити за смаком.

При подачі на стіл супу, не забудьте подати лимон - він відтінює смак цієї чудової страви.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: