Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Залишилася гречка? Приготуйте гречану запіканку з курятиною

Залишилася гречка? Приготуйте гречану запіканку з курятиною


Залишилася гречка? Приготуйте гречану запіканку з курятиною

Якщо з учора залишилося трохи гречки – чудово. Якщо ні – варто зварити спеціально для цього рецепта, адже гречана запіканка з курячим м’ясом та печерицями виходить просто неперевершена.

Смачна, соковита, ароматна – вона нікого не залишить байдужим, навіть тих, хто не надто полюбляє гречку у якості гарніру.



Інгредієнти:
300 г вареної гречки;
300 г курячого філе;
300 г печериць;
1 велика цибулина;
200 г сметани;
1 яйце;
100 г твердого сиру;
соняшникова олія або вершкове масло для смаження;
сіль, перець на смак.

Приготування:

Цибулю посікти дрібно. Печериці порізати тоненькими скибочками.

Куряче філе порізати на дрібні шматочки, обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно порізану цибулю, смажити до золотистого кольору, після чого покласти порізані печериці. Готувати до випарування рідини. Посолити, поперчити,зняти з вогню.

У глибоке деко або пательню діаметром приблизно 24-25 см викласти підсмажену суміш курячого м’яса, цибулі та грибів. Зверху покласти варену гречку, розрівняти.

Яйце збити зі сметаною, трішки підсолити до смаку і залити цією сумішшю інгредієнти для запіканки.

Зверху посипати потертим на грубій тертці сиром.

Поставити деко із запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення сирної скоринки.

Готову запіканку дістати з духовки. Дати трішки схолонути (5-10 хв.) порізати на порційні квадрати, подавати зі сметаною або соусом тартар.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: