Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів горохового супу. Класичний, з рулькою, з реберцями, з м’ятою та по-марокканські

5 рецептів горохового супу. Класичний, з рулькою, з реберцями, з м’ятою та по-марокканські


5 рецептів горохового супу. Класичний, з рулькою, з реберцями, з м’ятою та по-марокканські

Напевіно існує безліч варіацій приготування горохового супу. Вони бувають гарячими, холодними, кремоподібними, або майже як каша, але при цьому дуже смачними та ситними.

Пропонуємо вам 5 рецептів приготування горохового супу на будь-який смак.



Класичний гороховий суп

Інгредієнти:
свинина – 250 г;
цибуля – 1 шт.;
сухий горох – 200 г;
морква – 0,5-1 шт.;
часник – 2-3 зубчики;
вершкове масло – 35-40 г;
картопля – 5-6 шт;
сіль – 0,5 ст. л.

Приготування:

Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 1-2 години, періодично міняючи воду (близько 2-3 разів). Горох з м'ясом положіть в каструлю з киплячою водою, додайте дрібно нарізаний часник, сіль і варіть одну годину. Потім порізану картоплю додайте в суп та варіть ще пів години. Моркву і цибулю пасеруйте у вершковому маслі і також додайте в суп. Посоліть та додайте прянощі - за бажанням.


Гороховий суп з свинячою рулькою

У цьому рецепті свиняче м'ясо додається наприкінці приготування, щоб не перевантажувати легкий курячий бульйон. Також рекомендується охолодити суп перед додаванням гороху.

Інгредієнти:
горох – 1 стакан;
заморожений зелений горошок – 10 ст. л.;
морква – 2 шт.;
цибуля-порей – 2 стебла;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
свиняча копчена рулька – ½ кг;
сметана – 4 ст. л.;
червоний винний оцет – 2 ст. л.;
курячий бульйон – 2 л;
м'ята – 3,5 ст. л.;
сіль, перець – за смаком;
рослинна олія – 1,5 ст. л.

Приготування:

Рослинну олію розігрійте в глибокому сотейнику і обсмажте дрібно нарізану цибулю, порей і моркву близько 3 хвилин. Зменшіть вогонь до мінімуму і протушкуйте овочі ще пів години. Після чого додайте свинячу рульку, залийте курячий бульйон і проваріть 40 хвилин. Потім дайте йому охолонути, оскільки горох найкраще варити в охолодженому супі.

Як тільки суп охолоне, знову поставте на вогонь і додайте сушений горох. Проваріть годину і додайте сіль та оцет. Дістаємо рульку і подрібнюємо на маленькі кубики. Беремо зелений горошок і бланшируємо в підсоленій воді. При подачі додаємо в суп зелений горошок, подрібнену рульку, сметану і дрібно нарізану м'яту.


Гороховий суп на копчених реберцях з беконом

Інгредієнти:
горох – 300 г;
вода – 2 л;
свинячі копчені ребра – 700 г;
картопля – 5 шт.;
варено-копчена свиняча грудинка – 100 г;
морква – 1 шт.;
помідори – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
петрушка – 1 пучок (для подачі);
подрібнений кріп – 1 ч. л.;
грінки – 50 г;
мелена сушений часник – за смаком;
сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 7-8 годин, а краще на ніч. Свинячі копчені ребра покладіть в каструлю і варіть поки м'ясо не почне відходити від кісток (варити 30 хвилин, а якщо хочете наваристий - можна довше). Процідіть бульйон, а м'ясо відкладіть.

У бульйон додайте горох і проваріть 15-20 хвилин. Картоплю треба порізати кубиками, додайте в бульйон і варіть ще 20 хвилин. Тим часом, натріть на тертці моркву, дрібно наріжте цибулю, обсмажте і протушкуйте близько 10-15 хвилин. Сюди ж додайте дрібно нарізаний помідор без шкірки, перемішайте і пересипте все в бульйон. Варіть ще 10 хвилин. Буквально через 3-4 хвилини додайте дрібно нарізану варено-копчену свинячу грудинку, кріп і сіль за смаком. Суп зніміть з вогню, покладіть свинячі ребра і прикрасьте петрушкою.


Гороховий суп із м’ятою

Інгредієнти:
зелений горошок – 1,5 кг;
свіжа м'ята – 20 г;
цибуля-шалот – 100 г;
часник – 2 зубчики;
оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування:

Оливкову олію розігрійте у великій каструлі на середньому вогні. Дрібно поріжте цибулю, часник і підсмажте, постійно перемішуючи, до м'якості близько 7 хвилин. Додайте горошок і підсмажте буквально одну хвилину. Сюди влийте бульйон і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, поки горошок не стане м'яким, потім дайте супу охолонути 15 хвилин.

Після чого залийте в блендер, додайте м'яти і подрібніть. Як тільки суп стане однорідної консистенції, перекладіть в каструлю і додайте сіль, перець за смаком. При подачі можна прикрасити м'ятою.


Марокканський гороховий суп «Біссара»

Інгредієнти:
м'ясний бульйон – 1 л;
горох – 500 г;
вершкове масло – 30 г;
оливкова олія – 4 ст. л.;
аджика – 1 ч. л.;
цибуля – 1 шт;
імбир, сіль, мелений духмяний перець – за смаком.

Приготування:

Насамперед замочіть лущений горох і залиште на дві години. Після чого, залийте горох бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте цибулю і трішки води в бульйон та проваріть пів години. Потім додайте прянощі та вершкове масло і варіть ще пів години. Наприкінці суп повинен вийти м'яким та ніжним.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: