Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Три рецепти на вихідні: Мітітеї, пряна рулька та рулет з індички

Три рецепти на вихідні: Мітітеї, пряна рулька та рулет з індички


Три рецепти на вихідні: Мітітеї, пряна рулька та рулет з індички

Приготувати смачні м’ясні страви до снаги навіть не найдосвідченішому кулінару. Не бійтеся експериментувати!

"Порадник" пропонує вашій увазі три рецепти страв з різного м’яса, які ви може приготувати на свята, або просто на вихідні.



Пряна рулька

Інгредієнти:
1 кг свинячої рульки,
1 цибулина,
1 морква,
1 білий корінь (петрушка, пастернак або селера),
1 л світлого пива,
2 ст. л. гострої аджики,
2 ст. л. гірчиці,
1 ч. л. меду,
2 лаврові листки,
2 горошини духмяного перцю,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.

Приготування:

Свинячу рульку очистіть, помийте, шкіру при цьому не зрізуйте. Змішайте пиво з аджикою, додайте сіль і замаринуйте рульку на 6-12 годин (на ніч) у холодильнику. Влийте у маринад стільки води або бульйону, щоб рідина покривала рульку на 2-3 см (у процесі приготування бульйон википатиме), і покладіть на вогонь.

Доведіть до кипіння і зніміть піну. Додайте у бульйон цибулю, моркву, білий корінь, спеції і варіть на повільному вогні 1 годину. Потім переверніть рульку на інший бік і варіть ще приблизно 1 годину до готовності.

Дістаньте рульку з бульйону і трохи остудіть. Змастіть гірчицею, змішаною з медом і чорним перцем, і покладіть рульку в духовку, розігріту до 200 °С.Запікайте рульку 30-40 хвилин, періодично поливаючи бульйоном, розведеним із пивом, до утворення золотистої скоринки.


Мітітеї

Інгредієнти:
500 г свинячої м’якоті,
500 г яловичої м’якоті,
200 мл молока (води або бульйону),
1 цибулина,
2 зубки часнику,
2 ст. л. крохмалю,
сода на кінчик ножа,
2 ст. л. олії,
чебрець за смаком,
хмелі-сунелі за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Для соусу:
200 мл води (або бульйону),
2 цибулини,
2 лаврові листки,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.

Приготування:

М’ясо двічі пропустіть через м’ясорубку разом із часником і 1 цибулиною. Фарш посоліть, поперчіть, додайте хмелі-сунелі, соду, крохмаль, перемішайте і поступово влийте молоко. Молоко можна замінити бульйоном або простою водою.
Потім фарш відбийте, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 1 годину.

З охолодженого фаршу сформуйте мітітеї. Для цього простіше скористатися м’ясорубкою з насадкою для ковбаси. Також їх можна скачати руками, змоченими в олії.

Отримані ковбаски обсмажте з усіх боків на великому вогні, викладаючи по кілька штук на сковороду в розігріту олію, до утворення рум’яної скоринки.

Обсмажені мітітеї покладіть у товстостінну каструлю. Зверху викладіть нарізану кільцями цибулю, додайте спеції і сіль і налийте гарячий бульйон або воду.

Доведіть мітітеї до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою до готовності приблизно 30 хвилин. Подавайте мітітеї гарячими.


Рулет із індички в листковому тісті

Інгредієнти:
600 г філе індички,
450 г листкового тіста,
2 сирі яйця,
4 варені яйця,
500 г шпинату,
1 ст. л. негострої гірчиці,
50 г мелених сухарів, сіль, перець за смаком.

Приготування:

Листя шпинату помити й бланшувати в киплячій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк. Приготувати з м’яса фарш, змішати його з яйцями, меленими сухарями й гірчицею. Посолити й поперчити за смаком.Деко застелити пергаментом і викласти зверху розморожений шар листкового тіста.

Зверху рівномірно викласти фарш, шпинат і варені вкруту яйця. Згорнути в рулет і перевернути його швом униз.

Змастити тісто молоком і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хвилин. Готовий рулет остудити, нарізати на порційні шматки й подавати.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: