Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Запіканка, тортилья та «трояндочки» з фаршем. Три оригінальні страви з картоплі

Запіканка, тортилья та «трояндочки» з фаршем. Три оригінальні страви з картоплі


Запіканка, тортилья та «трояндочки» з фаршем. Три оригінальні страви з картоплі

Запечена із хрусткою скоринкою або ніжне пюре з приємними нотками вершкового масла, що тане в роті. Навіть у вишуканих ресторанах знайдеться понад десяток різноманітних страв із картоплею.

Страви з картоплі легко готувати та можна поєднувати з багатьма продуктами



Запіканка з картоплею та курячою печінкою

Інгредієнти:
350 г готового картопляного пюре,
600 г курячої печінки,
2 помідори,
2 цибулини,
1 яєчний жовток,
30 г вершкового масла,
50 г твердого сиру,
рослинна олія,
сіль і перець – до смаку,
пучок свіжої зелені,
сметана – до смаку.

Приготування:

Курячу печінку промийте, очистіть від жилок і наріжте шматочками. Подрібнену цибулю обсмажте на рослинній олії до прозорості, потім додайте курячу печінку і смажте ще 2-3 хвилини. Помідори поріжте на четвертинки і протушкуйте.

Потім зніміть шкірочку наріжте кубиками та додайте до печінки. Поперчіть, посоліть і тушкуйте 5 хвилин.

Форму для запікання змастіть. Викладіть половину картопляного пюре, потім начинку з печінки, накрийте шаром пюре і добре розрівняйте. Запіканку змастіть жовтком, посипте тертим сиром і запікайте у духовці за температури 180-190 градусів приблизно 20-25 хвилин. Готову запіканку поріжте на порції та подавайте зі свіжою зеленню й сметаною. 


Картопляна тортилья

Інгредієнти:
5-6 яєць,
6-7 середніх картоплин,
головка ріпчастої цибулі,
1-2 зубчики часнику,
оливкова олія (можна замінити соняшниковою);
сіль, перець на смак.

Приготування:

Картоплю відварюємо в підсоленій воді з лавровим листком.

У сковороді на добре розігрітій олії трохи підрум’янюємо дрібно порізані часник і цибулю. Готову картоплю зціджуємо та товчемо на пюре.
Яйця солимо та перчимо, збиваємо вінчиком.

Змішуємо картоплю з часниково-цибулевою засмажкою та збитими яйцями, добре перемішуємо. Суміш перекладаємо в сковороду та підсмажуємо на олії з обох боків.

Подавати можна із зеленню, помідорами та м’ясними продуктами.


«Трояндочки» з начинкою з фаршу

Інгредієнти:
400 г фаршу,
800 г картоплі,
1-2 цибулини;
100 г вершкового масла;
2 жовтки;
100 г сиру;
чорний перець, мускатний горіх, сухий часник;
сіль.

Приготування:

Чистимо картоплю та варимо в злегка підсоленій воді. Для аромату кладемо лавровий лист.

Готуємо начинку. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, тушкуємо в олії до м’якості. Додаємо до цибулі фарш, солимо та перчимо. Смажимо до готовності м’яса. У нашому рецепті фарш із курки. За бажання можна робити зі свинини або індички: вийде трохи соковитішим.

Картоплю розминаємо на пюре, додаємо вершкове масло, натертий сир, приправи та жовтки. Ретельно перемішуємо.
Готове пюре перекладаємо в кондитерський шприц.

Деко встеляємо папером для випічки та видавлюємо зі шприца картопляні кошики. Спочатку робимо основу, потім всередину кладемо фарш і зверху закриваємо пюре.

Запікаємо в духовці 10 хвилин за температури 200 градусів у режимі «Гриль». Страва виходить красива та незвичайна.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: