Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів сирників на будь-який смак

5 рецептів сирників на будь-який смак


5 рецептів сирників на будь-який смак

Чому саме сирники? Та будь-хто наготує вам їх цілу гору за п'ять хвилин!

Наготувати, може й наготує, звичайно. Не сперечаємося. Тільки, чомусь, в однієї господині вони виходять ну дуже смачними, а в іншої - якось не дуже.



Але ж рецепт, здавалося б, той самий. Йому, до речі, вже багато сотень років. Щоправда, коли точно людство розсмакувало змішаний з яйцем і підсмажений у вигляді коржів сир, достеменно не відомо. Але, судячи з назви, сталося це дуже давно. Саме в ті часи, коли твердого сиру у звичному вигляді ще не було, а був, за дослідженнями істориків, тільки «м'який сир». З нього готували масу смачних речей, називали які не витіювато: сирними стравами. Серед них опинилися і наші «сирники».

Давайте спробуємо розібратися, у чому він - головний секрет смачних сирників.


Класичні сирники

Інгредієнти:
200 г сиру 18% жирності,
1 яйце,
2 ст. ложки борошна,
1 ст. ложка манної крупи,
1 ч. ложка ванільного цукру,
2 ст. ложки очеретяного цукру,
масло для смаження.

Приготування:

Сир, яйце, манну крупу, ванільний і очеретяний цукор ретельно перемішати.

Сформувати потрібні за розміром сирники, обваляти в борошні і смажити з двох боків до золотавого кольору.


Сирники з горіхами та ізюмом

Інгредієнти:
250 г сиру,
3 ст. ложки борошна,
2-2,5 ст. ложки цукрового піску,
1 яйце,
50 г ядер волоських горіхів,
50 г ізюму.

Приготування:

Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і здрібнені волоські горіхи.

Сирну масу розділяємо невеликими кульками (по 60 г), формуємо з них сирники та з двох боків обсмажуємо на сковороді.

Подаємо до столу з варенням, згущенкою, сметаною або медом.


Сирники з корицею та ваніллю

Інгредієнти:
200 г сиру 7-8% жирності,
1 яйце,
2-3 ст. ложки цукру,
щіпка солі,
щіпка ванільного цукру,
щіпка кориці,
2 ст. ложки борошна.

Приготування:

Ретельно перемішайте сир з цукром, додайте ваніль, яйце і борошно. Щоб тісто не липло до рук, можна змочити долоні водою або рослинною олією.

Потім із сирної маси сформуйте «ковбаску», обваляйте її в борошні і наріжте.

Підготовлені сирники обсмажте на середньому вогні з двох боків.


Сирники з сиропом

Інгредієнти:
Для сирників:
200 г сиру 9%,
1 ст. ложка цукру,
1 яйце,
100 г вершкового масла,
1 ст. ложка манки,
щіпка ванілі.

Для сиропу:
100 г ізюму,
100 г цукру,
100 г води,
10 г коньяку.

Приготування:

Всі інгредієнти ретельно замісіть до утворення одноманітної маси. Потім трохи присипте стіл борошном, розкотіть «ковбаску», наріжте її рівними шматочками.

Потім ці шматочки надавіть з двох боків, щоб вони походили на шайбочки і викладіть на розпечену сковороду з розігрітою рослинною олією.

Після цього накрийте сковороду кришкою та обсмажуйте сирники з двох боків доти, поки манка «розпухне».

Готуємо сироп. Цукор з водою та ізюмом доводимо до кипіння і кілька хвилин проварюємо на повільному вогні. Додаємо коньяк і перемішуємо.

Готові сирники поливаємо сиропом і подаємо зі сметаною.


Сирники з фламбованими фруктами

Інгредієнти:
250-300 г сиру 2-3%жирності,
1 сирий яєчний жовток,
1 ст. ложка манної крупи,
щіпка солі,
цукровий пісок - за смаком,
пряжене масло для смаження.

Приготування:

Всі інгредієнти перемішуємо до однорідної маси і даємо одну годину постояти в холодильнику, щоб все розійшлося і придбало цільну консистенцію.

Формуємо кульки, обвалюємо їх у борошні, надаємо форму биточків і обсмажуємо з двох боків на добре розігрітому пряженому маслі.

Фламбирувані фрукти: це можуть бути яблука, полуниця і т.д.

Розтоплюємо цукор, додаємо до нього шматочки фруктів, трохи пакетованого соку (свіжий у цьому випадку гірше) і підігріваємо. Головне, не перегріти, щоб не вийшла карамель. Потім додаємо крапельку коньяку і підпалюємо. Перемішуємо, викладаємо на решітку, щоб зайвий цукор стік.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: