Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 3 рецепти приготування теплого салату. Оригінально, смачно, корисно

3 рецепти приготування теплого салату. Оригінально, смачно, корисно


3 рецепти приготування теплого салату. Оригінально, смачно, корисно

Зазвичай, ми звикли сприймати салати як холодні закуски, але сьогодні ми запропонуємо вам дещо незвичні рецепти цієї страви.

Теплі салати поєднують у собі легкі овочі та більш ситні теплі інгредієнти (м’ясо або морепродукти).



Варто сказати, що теплий салат не є доповненням до гарніру, його не слід подаватися до ковбасної нарізки, до котлет або картоплі.

Теплий салат підійде в якості:
- Закуски до алкогольних напоїв.
- Щільного пізнього сніданку.
- Обіднього перекусу.
- Вечері.

Салат з ростбіфом і томатами чері

Інгредієнти:
500 г яловичої вирізки;
150 г помідорів чері;
50 г волоських горіхів;
2 ч. л. вершкового масла;
½ ч. л. цукру;
1 ч. л. сушеного базиліку;
мікс салатного листя;
кунжут;
оливкова олія;
сіль, перець.

Для заправки:

75 мл яблучного соку;
50 мл оливкової олії;
25 мл вустерського соусу;
1 ч. л. меду;
1 ч. л. діжонської гірчиці.

Приготування:

М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати.

У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек.

Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати. У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом.


Картопляний салат з маринованими овочами

Інгредієнти:
300 г картоплі;
по 100 г маринованих огірків і каперсів;
по 3 гілочки кропу і петрушки;
½ цибулини;
3 ст. л. рослинної олії;
сіль, перець.

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі та нарізати скибочками. Кріп, петрушку і цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати шматочками.

Змішати у глибокій ємності всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією.


Салат з буряком, квасолею і курячою грудкою

Інгредієнти:
1 куряча грудка;
1 великий буряк;
1 банка консервованої білої квасолі;
1 пучок листя салату;
2 гілочки петрушки;
2 ст. л. яблучного оцту;
2 ст. л. рослинної олії;

Приготування:

Курячу грудку відварити в підсоленій воді до готовності та нарізати кубиками. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками.

З квасолі злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати.

У салатнику змішати м’ясо, буряк, квасолю, листя салату і петрушку. Заправити оцтом і олією. Посолити, поперчити і перемішати.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: