Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 3 рецепти м’ясного рулету. З шинкою, з моцарелою або глазурований

3 рецепти м’ясного рулету. З шинкою, з моцарелою або глазурований


3 рецепти м’ясного рулету. З шинкою, з моцарелою або глазурований

Страви з фаршу – ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері. Їх готувати просто й швидко, і вони завжди вдаються дуже добре.

А ще м’ясний фарш це широке поле для ваших кулінарних експериментів.



М’ясний рулет із яйцем і шинкою

Інгредієнти:
600 г яловичини,
300 г свинини,
150 г шинки,
2 яйця сирих,
3 яйця варених,
3 скибочки білого хліба,
1 склянка молока,
1 морквина,
печериці за смаком,
2 ст. л. олії,
2 ст. л. кропу,
150 г сиру, сіль і перець за смаком.

Приготування:

Із хліба зрізати скоринки, подрібнити його й залити молоком.

Печериці нарізати пластинками. Можна додати сирі печериці або обсмажені у вершковому маслі зі спеціями.
Шинку нарізати соломкою.

М’ясо пропустити через м’ясорубку разом із попередньо замоченим у молоці хлібом, змішати з яйцями, перцем, сіллю і частиною нашаткованого кропу. Добре вимішати фарш і відбити.

На мокрий рушник викласти фарш, розрівняти в прямокутник мокрими руками. На фарш викласти яйця, моркву, шинку, гриби, зелень, трохи приправити. На начинку натерти трохи сиру. За допомогою рушника з’єднати краї фаршу й сформувати «поліно», яке потім акуратно перекласти на змащений олією пергамент. Запікати рулет у нагрітій духовці 20 хвилин.

Готовий рулет дістати з духовки, посипати тертим сиром і нашаткованим кропом і покласти в духовку ще на 15 хвилин. Коли він трохи охолоне, нарізати його на порції й подавати з салатом зі свіжих овочів.


Глазурований м’ясний рулет

Інгредієнти:
по 450 г яловичого і індичого фаршу,
1 склянка вівсяних пластівців швидкого приготування,
0,5 склянки знежиреного молока,
1 цибулина,
1 червоний болгарський перець,
3 зубки часнику,
1 ст. л. олії,
2 ч. л. соєвого соусу,
60 мл кетчупу,
3 морквини,
2 ст. л. гострої гірчиці,
сіль і перець за смаком.

Приготування:

Перець і цибулю дрібно нарізати. Часник пропустити через прес. Моркву натерти на тертці. Вівсяні пластівці залити молоком, перемішати й дати постояти 5 хвилин.

У розігрітій олії обсмажити цибулю до прозорості. Додати перець і часник, смажити ще 5 хвилин, помішуючи, доки перець не стане м’яким. Остудити.
Збити соєвий соус і 60 мл кетчупу. З’єднати два види фаршу, терту моркву, розмочені вівсяні пластівці, овочі, гірчицю, 2 ст. л. кетчупу, по дрібці солі й перцю, вимісити руками. Викласти фарш у форму для випікання, вистелену пергаментом, й руками сформувати овальний рулет (10х20 см). Верх і боки змастити глазур’ю із соєвого соусу з кетчупом.

Запікати 45 хвилин у розігрітій духовці. Подавати гарячим із зеленим салатом.


М’ясний рулет із моцарелою

Інгредієнти:
800 г фаршу (яловичина зі свининою),
1 пачка приправи для фаршу,
2 цибулини,
2 болгарські перці,
банка консервованого горошку,
2 ст. л. томатної пасти,
200 г моцарели,
60 г олії.

Приготування:

Дрібно порізати 2 великі болгарських перці й цибулю, обсмажити з олією на малому вогні 10-15 хвилин, помішуючи, потім додати томатну пасту, посолити, накрити покришкою, тушкувати ще 5 хвилин. Фарш змішати із приправою для фаршу, додати тушковані овочі, консервований горошок, усе перемішати. Сформувати з фаршу з овочами товстий млинець. Всередину покласти моцарелу. Скачати все в рулет, загорнути його у фольгу, викласти на деко. Запікати в духовці за 210 °С протягом години.

Через годину вийняти рулет із духовки, розгорнути фольгу, порізати на порційні шматки.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: