Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Що приготувати з черемшею: Салат, суп-пюре, вереники або пиріжки

Що приготувати з черемшею: Салат, суп-пюре, вереники або пиріжки


Що приготувати з черемшею: Салат, суп-пюре, вереники або пиріжки

Черемша це справжня вітамінна бомба. Вміст аскорбінки в її листочках величезний. Крім того, в черемші є вітамін А (відповідає за правильний обмін речовин, а також молодість і красу), вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, вітамін РР, за нестачі якого нас атакують сезонна депресія, безсоння тощо.

Мікроелементи (залізо, мідь, марганець, селен, фтор, цинк, йод), фруктоза, бета-каротин, ефірні олії, амінокислоти – чого тільки немає у складі цієї ароматної трави.



От тільки що з неї приготувати? "Порадник" проопнує вашій увазі кілька цікавих рецептів.

Салат із черемші з м’ясом

Інгредієнти:
0,5 пучка черемші,
шматочок вареної яловичини,
2 яйця,
1 огірок,
сіль,
лимонний сік.

Приготування:

Черемшу помити, нарізати і обшпарити. Нарізати огірок, м’ясо і яйце. Змішати з черемшею, посолити і скропити лимонним соком.


Зелений суп-пюре

Інгредієнти:
1 пучок черемші,
5 стеблин зеленої цибулі,
2 картоплини,
2 скл. овочевого бульйону,
1 скл. жирних вершків,
1 ч. л. лимонного соку,
1 ст. л. вершкового масла,
1 зубок часнику,
сіль, перець.

Приготування:

Помити зелень. Дрібно нарізати цибулю, подрібнити часник. Цибулю і часник обсмажити в олії, влити бульйон і вершки, довести до кипіння.

Почистити і порізати великими кубиками картоплю. Додати в суп. Варити на малому вогні 20 хвилин. Посолити і поперчити.

Черемшу нарізати і більшу частину додати в суп. Довести до кипіння, вимкнути, додати лимонний сік. Подрібнити суп у блендері або протерти через сито. Прикрасити рештою листя черемші.


Вареники з черемшею і кропивою

Інгредієнти:
400 г кукурудзяного борошна,
100 г пшеничного борошна,
пучок кропиви,
пучок черемші,
100 г нежирного сиру,
100 г вершкового масла,
50 г топленого масла.

Приготування:

Кропиву і пагони черемші промити у проточній воді і дрібно порізати разом із яйцями, звареними вкруту. Додати сир, сіль і м’яке вершкове масло. Все ретельно перемішати до однорідності.

Кукурудзяне борошно змішати із пшеничним і замісити на воді круте тісто. Розкачати його на коржі діаметром 7-10 см.

На середину кожного коржа викласти столову ложку начинки, накрити іншим коржем і защипнути краї. Відварити кукурудзяні вареники у підсоленій воді. Подавати зі сметаною або топленим маслом.


Пиріжки з черемшею

Інгредієнти:
500 г борошна,
1 скл. кефіру,
1 пакетик дріжджів,
1 ч. л. цукру,
2 яйця,
3 ст. л. олії,
сіль.
Для начинки:
1 пучок черемші,
картопляне пюре,
кунжут.

Приготування:

Розвести дріжджі в теплому кефірі, додати цукор. Борошно просіяти в миску, зробити посередині поглиблення і влити розчинені дріжджі. Залишити бродити.

Додати олію і яйця із сіллю. Замісити м’яке тісто, щоб воно не липло до рук. Порізати черемшу, приготувати картопляне пюре і змішати його із зеленню.

Відщипувати від тіста шматочки і ліпити з них пиріжки. Зліплені – залишити підійти, потім покласти в духовку, змастивши розбовтаним у молоці жовтком.
Випікати в духовці приблизно 40 хвилин до рум’яного кольору.

Смачного!

А тут можна дізнатися, як зробити пісні чебуреки з черемшею.

УВАГА! За наявності деяких хвороб, наприклад, виразки шлунку, їсти черемшу взагалі не можна.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: