Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 5 рецептів салатів із буряка на будь-який смак

5 рецептів салатів із буряка на будь-який смак


5 рецептів салатів із буряка на будь-який смак

Буряк – смачний, корисний та ще й цілющий, адже цей овоч дуже довго зберігається, не втрачаючи вітамінів.

Салати з буряком зажили великої популярності, їх їдять як у будні, так і за святковим столом. Вживаючи салати з буряком регулярно, можна суттєво покращити роботу шлунково-кишкового тракту і загальний тонус організму, адже це дуже цінний продукт здорового харчування.



А ще, вони не зашкодять вашій фігурі.

Салат із буряком і бринзою

Інгредієнти:
150 г в’яленого чорносливу,
100 г бринзи,
70 г волоських горіхів,
50 мл оливкової олії,
30 мл соку лимона,
2 зубки часнику,
1 буряк,
дрібка цукру,
сіль за смаком,
0,5 ч. л. меленого коріандру.

Приготування:

Зварити буряк і нарізати тонкою соломкою.

Чорнослив нарізати соломкою, часник подрібнити, бринзу нарізати кубиками. Для заправки лимонний сік розвести 1 ст. л. води, підсолити, приправити коріандром, перцем і цукром, додати олію. Перемішати буряки, горіхи, часник, чорнослив і заправку, а також частину бринзи. Викласти салат на тарілки, в кожну додати ще по кілька кубиків бринзи.

Салат із буряка та копченої курки

Інгредієнти:
400 г консервованої квасолі,
300 г копченого курячого філе або стегенець,
2-3 варені яйця,
2 варені буряки,
по 1 цибулині і трішки цукру,
1 ст. л. олії.

Приготування:

Дрібно нарізати м’ясо, на середній тертці потерти буряк. З’єднати у невеликій посудині. Додати квасолю без рідини, обсмажену в олії дрібно нарізану цибулю, посипати дрібкою цукру.
Яйця зварити і дрібно посікти, додати до салату, заправити його майонезом і перемішати.


Салат із буряка, чорносливу та редьки

Інгредієнти:
4 невеликі варені буряки,
1 редиска дайкон,
0,5 скл. чорносливу,
2 ст. л. оливкової олії,
перець за смаком,
сіль.

Приготування:

Почистити редиску і буряк, на крупній тертці окремо потерти. Окропом залити чорнослив, залишити на 20 хв., потім воду злити, дрібно нарізати. Підготовлені продукти перемішати, підсолити, полити олією і подавати до столу.


Салат із буряка з копченою рибою

Інгредієнти:
150 г буряка,
100 г копченого лосося/скумбрії (філе),
2 зубки часнику,
1-2 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. білого винного оцту,
1 ч. л. гірчиці діжонської,
сіль за смаком,
перець за смаком.

Приготування:

Обмастити буряк оливковою олією, запекти в духовці до готовності, остудити, почистити і порізати кружальцями. Часник розім’яти, перемішати з оцтом і гірчицею, додати олію, збити до однорідності. Виделкою розділити філе риби на шматочки або нарізати. Полити буряк заправкою, викласти на тарілку, зверху – рибу, подавати охолодженим.


Салат із буряком, оселедцем і авокадо

Інгредієнти:
200 г слабосоленого оселедця,
1 цибулина,
1 невеликий варений буряк,
1 авокадо,
1 помідор,
1 варене яйце,
кріп, майонез,
сік лимона, перець мелений.

Приготування:

Невеликими кубиками нарізати все, крім буряків і яєць – їх потерти на крупній тертці. Викладати салат шарами: буряк, оселедець, майонез, авокадо, цибулю, помідор, яйця, оселедець, буряк, зелень. Дати салату просочитися перед подаванням.
Можна оформити його й по-іншому: нарізати всі продукти тонкими пластинками, викласти шарами, змащуючи невеликою кількістю майонезу, а потім розрізати на порційні шматочки.

Cмачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: