Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Великодній стіл: Як приготувати шоколадну паску

Великодній стіл: Як приготувати шоколадну паску


Великодній стіл: Як приготувати шоколадну паску

Паска — це надзвичайно смачний і, в той же час, особливий вид випічки.

Деякі люблять рецепти, перевірені поколіннями, а хтось хоче здивувати своїх рідних новим смаком.



Якщо любите експериментувати на кухні, спробуйте приготувати таку паску — результат вас приємно здивує.

Шоколадна паска

Інгредієнти:
600 г борошна;
200 г цукрового піску;
1/2 ч. л. солі;
4 ч. д. сухих дріжджів;
150 г родзинок;
300 мл молока;
2 ст. л. какао порошку в тісто + 2 ч. л. для присипки форми;
40 г сухарів з чорного хліба;
3 яйця;
50 г вершкового масла;
1 ч. л. меленої кориці;
1/2 ч. л. меленого мускатного горіха;
100 г гіркого шоколаду 55%;
30 мл шоколадного лікеру або рому;
100 цукрової пудри;
1/2 ч. л. розчинної кави;
щіпка меленої гвоздики;
рослинна олія.

Приготування:

Приготуйте опару: з'єднайте 250 мл теплого молока, 1 ст. л. цукру, 6 ст. л. борошна з гіркою і дріжджі. Добре перемішайте, накрийте рушником і відправте в тепле місце на 20 хвилин.

Подрібніть сухарі в крихту і з'єднайте з 1 ст. л. какао, цукром, що залишився, корицею, мускатним горіхом, гвоздикою і сіллю. Потім додайте цю суміш в опару, влийте лікер, 2 яєчних жовтки (білки відправте в холодильник, вони знадобляться для глазурі) ціле яйце і розм'якшене вершкове масло. Перемішайте масу, поступово додаючи борошно і замішуючи тісто. Воно повинно бути липким.

З'єднайте 50 мл молока та кубики шоколаду і розігрійте до однорідної маси. Потім додайте її в тісто і ретельно перемішайте. Накрийте рушником і відправте в тепле місце на 2-3 години.

Коли тісто підніметься – всипте родзинки і перемішайте. Заповніть форми для випічки на 1/3 частини, попередньо змастивши форму рослинною олією і посипавши дно какао з борошном. Потім накрийте форми і відправте в тепле місце на 40 хвилин, після чого відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.

Тим часом приготуйте глазур: збийте білки з цукровою пудрою до міцної піни. Відкладіть 3 ст. л. глазурі, а в масу, що залишилася додайте 1 ст. л. какао і 0,5 ч. л. розчинної кави. Добре перемішайте. Нанесіть шоколадну глазур на остуджені паски, а білу перемістіть в кондитерський мішок і прикрасьте по бажанню. Посипте шоколадною крихтою і готово!

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: