Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Кекси, пиріг або штрудель. Смачна випічка з домашнім сиром

Кекси, пиріг або штрудель. Смачна випічка з домашнім сиром


Кекси, пиріг або штрудель. Смачна випічка з домашнім сиром

З сирного тіста печуть печиво, пироги, кекси, пісочні коржі, а також несолодкі запіканки, рулети тощо. Сир чудово поєднується із фруктами, ягодами, горіхами і цукатами.

Сирне тісто смакуватиме навіть тим, хто не любить сир. Адже в тісті він майже не відчувається.



Для випічки згодиться будь-який сир. Щоб сир був ніжніший, його можна перед приготуванням додатково протерти.

Сирні кекси з апельсином

Інгредієнти:
200 г сиру,
250 г борошна,
100 г вершкового масла,
2 яйця,
0,5 ч. л. погашеної соди,
апельсин.

Приготування:

Яйця збити разом із цукром. Додати сир, розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло. Добре розмішати. Додати цедру з апельсина. Всипати борошно, розмішати і додати соду, погашену оцтом. Ще раз добре перемішати тісто. Залишити тісто на 10 хвилин.

Апельсин розібрати на скибочки. З кожної видалити плівку, розрізати навпіл. Форми для кексів змастити олією. У кожну формочку до половини покласти тісто. В середину викласти шматочок апельсина, зверху  – ложку тіста.

Покласти форми в духовку, розігріту до 180 °С на 25-30 хвилин.


Бананово-сирний пиріг

Інгредієнти:
2 великі банани,
0,5 кг сиру,
0,5 скл цукру,
2 яйця,
1 ложка манки,
50 г борошна,
дрібка солі,
0,5 ч. л. розпушувача.

Приготування:

Банани нарізати на шматочки і збити міксером до однорідності. Сир розтерти руками через дрібне сито і з’єднати з фруктами. Яйця збити з цукром. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і манною крупою.

У борошняну суміш додати яєчну і замісити тісто. Постійно збиваючи підготовлену основу, порціями викладати в неї бананово-сирну масу.

Вимісити тісто до гладкості. Форму для випічки змастити маслом або застелити пергаментом. Запіканку викласти у форму і випікати за температури 170 °С протягом 25 хвилин.


Штрудель із сиром та родзинками

Інгредієнти:
Для тіста:
300 г борошна,
дрібка солі,
1 ст. л. цукру,
100 мл води,
1 яйце,
1 ст. л. олії.

Для начинки:
1 кг сухого нежирного сиру,
125 г вершкового масла,
100 г цукру,
цедра половини лимона,
4 яйця,
100 г родзинок.

Приготування:

Просіяти борошно через сито, зробити в середині заглиблення. Додати сіль, цукор, яйце і воду. Змішати з борошном, швидко замісити тісто. Скачати його в кулю, змастити олією і накрити мискою. Залишити за кімнатної температури на 30 хвилин.

Масло розтерти з цукром, додати сир, яйця і цедру половини лимона, добре перемішати.

Тісто для штрудля тонко розкачати на присипаному борошном рушнику. Руками розтягнути тісто в прямокутник розміром 45х30 см. Тісто має бути прозорим. Якщо краї вийшли більш щільними, їх потрібно обрізати.

Намастити на тісто начинку, залишивши один край шириною 3-4 см. Посипати сир родзинками.

Тісто за допомогою рушника скачати в рулет, починаючи з краю без начинки. Краї рулету добре скріпити.

Штрудель покласти на змащене вершковим маслом деко, проколоти виделкою в кількох місцях. Запікати 45-50 хвилин за температури 200 °С.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: