Регистрация    Увійти
Авторизація
» » 3 смачні рецепти приготування курячої печінки

3 смачні рецепти приготування курячої печінки


3 смачні рецепти приготування курячої печінки

Куряча печінка багата на вітаміни (групи В, вітамінами А, Е, РР) та мікроелементи (залізо, фосфор, калій, магній, кальцій, інші). Крім того, куряча печінка відрізняється невисокою калорійністю (136 калорій в 100 грамах), що робить її просто незамінним продуктом в раціоні тих, хто стежить за фігурою.

Куряча печінка протипоказана людям, у яких підвищений вміст холестерину в крові, а також людям, що страждають від гастритів, виразкової хвороби та хвороб нирок. Не рекомендується вживати багато курячої печінки людям похилого віку.



Для початку кілька порад:

Курячу печінку потрібно брати свіжу охолоджену, але ні в якому разі не заморожену.

Перед приготуванням курячу печінку потрібно очистити від прожилок та нарізати невеликими шматочками. Якщо бачите печінку зеленуватого кольору, цю частину потрібно вирізати, тому що вона буде гірчити.

Якщо ви смажите або тушкуєте курячу печінку, не потрібно її солити перед приготуванням, тільки в самому кінці.

Коли готуєте курячу печінку на сковороді, на кладіть її на сковороду всю відразу — якщо так зробити, вона буде не смажитися, а варитися у власному соку. Кладіть по одній або по кілька штук, поступово додаючи інші шматочки.

На відміну від телячої та свинячої, курячу печінку перед приготуванням замочувати не обов'язково — вона і так виходить дуже ніжною та м'якою.


Тушкована печінка в сметані з цибулею

Інгредієнти:
0,5 кг курячої печінки;
250 мл сметани;
1 велика цибулина;
зелень — за бажанням;
3 столові ложки рослинної олії або вершкового масла.

Приготування:

Цибулину очистіть та дрібно наріжте. Підсмажте цибулю на сковороді до золотистого кольору. Викладіть на сковороду очищену курячу печінку та підсмажте не більше 5 хвилин. Додайте сметану і протушкуйте на невеликому вогні до готовності (в середньому 10 хвилин). Готову курячу печінку прикрасьте подрібненою зеленню, подавайте з овочами або картоплею.


Тушкована печінка в сметані з цибулею та морквою

Інгредієнти:
0,5 кг курячої печінки;
200 мл сметани;
1 велика цибулина;
1 велика морквина;
2 зубчики часнику;
рослинна олія для смаження;
сіль, перець — за смаком.

Приготування:

Цибулю наріжте кільцями або соломкою, моркву натріть на тертці, часник подрібніть. Підсмажте на олії цибулю та моркву, в кінці додайте часник. На іншій сковороді обсмажте печінку до напівготовності. З'єднайте печінку та овочі, залийте сметаною і тушкуйте під кришкою до готовності (в середньому 10 хвилин).


Куряча печінка з йогуртом

Інгредієнти:
0,5 кг курячої печінки;
250 мл йогурту без добавок;
1 середня цибулина;
300 грамів печериць;
зелень, часник — за бажанням;
сіль та перець — за смаком;
вершкове масло для смаження.

Приготування:

Цибулю очистіть та підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Гриби наріжте тоненькими скибочками та викладіть в сковороду. Протушкуйте гриби кілька хвилин. Тим часом на іншій сковороді підсмажте курячу печінку.

З'єднайте печінку та овочі, при необхідності додайте трохи води, протушкуйте кілька хвилин. В готову страву додайте йогурт, ще трохи протушкуйте, посоліть та поперчіть. Таку страву можна подавати з картоплею, макаронами, кашею або овочами.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: