Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо хачапурі на сковороді

Грузинська кухня. Готуємо хачапурі на сковороді


Грузинська кухня. Готуємо хачапурі на сковороді

Нещодавно хачапурі стали пам'яткою культурної спадщини Грузії. Отже пропонуємо вам рецепт ситного та неймовірно смачного сніданку або перекусу.

Тісто замішується дуже просто, а начинка буде танути в роті й буквально розпливатися. Грузини не шкодують сиру для приготування ароматних хачапурі, тому купуйте великий шматок.



Якщо вас цікавить грузинська кухня, пропонуємо вам дізнатися, як приготувати хачапурі по-аджарські.

Інгредієнти:
кефір 3,2% — 200 мл;
сода — 1/3 ч. л.;
сіль — 0,5 ч. л.;
цукор — 0,5 ч. л.;
рослинна олія — 20 мл;
яйце — 2 шт;
борошно — 400 г;
сир сулугуні — 280 г;
вершкове масло — 20 г;
сіль;
перець.

Приготування:

У глибоку миску додати кефір кімнатної температури, соду, цукор, сіль, 1 яйце. Все перемішати. Додати борошно. Перемішати. Додати рослинну олію. Почати місити тісто.

Стіл присипати борошном, викласти тісто. Замісити м'яке тісто. Сформувати з нього ковбаску. Розрізати її на 4 рівні частини. З кожної сформувати кульку. Накрити, дати тісту відпочити 10 хвилин.

Натерти сир на грубій тертці. До нього додати 1 яйце, сіль і перець. Перемішати.

З кожного шматка тіста сформувати невеликий коржик, покласти на нього сирну начинку. Краї коржів зібрати зверху в центрі та зліпити разом.

Корж перевернути та обережно приплюснути руками, збільшуючи діаметр коржа.

Обсмажити на сухій сковороді з закритою кришкою на невеликому вогні з кожного боку кілька разів. Змастити розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: