Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Простий рецепт чорничного кексу

Простий рецепт чорничного кексу


Простий рецепт чорничного кексу

Один із найпростіших рецептів ароматної чорничної випічки, яким просто гріх не скористатися у ягідний сезон.

Приготування чорничного кексу не вимагає ні особливих продуктів, ні кулінарного вміння. Головне – дотримуватися рецепту, і вже за годину насолоджуватиметеся ароматним шматочком ягідно-бісквітного тіста.



Інгредієнти:
1 скл. чорниць (свіжих або заморожених);
3 яйця;
1 скл. цукру;
100 г масла або маргарину;
200 мл сметани;
2 скл. пшеничного борошна;
2 ч. ложки розпушувача для тіста;
цедра половини лимона;
ваніль на кінчику ножа.

Приготування:

Яйця змішати з цукром та збити міксером у густу піну.

Масло (маргарин) розтопити та охолодити, додати до яєчної маси. Туди ж влити сметану та продовжувати збивати на невеликій швидкості.
Борошно просіяти, додати розпушувач і перемішати. Поступово додати суху масу до рідкої і ще раз добре перемішати, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенції густої домашньої сметани.

В останню чергу до тіста додати промиті та перебрані чорниці (якщо заморожені, не розморожувати) і обережно перемішати, щоб розподілилися рівномірно.

Форму для кексу змастити будь-яким жиром та присипати борошном. Викласти туди тісто і поставити у розігріту до 180-190 градусів духовку.
Випікати приблизно 40 хв. до утворення рум’яної поверхні (перші 20 хв. духовку не відчиняти!).

Дістати готовий кекс із духовки, дати трішки схолонути і звільнити від форми. Посипати цукровою пудрою, можна прикрасити свіжими ягідками чорниці та листочками м’яти.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: