Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Легкі та корисні. 3 рецепти страв з цукіні

Легкі та корисні. 3 рецепти страв з цукіні


Легкі та корисні. 3 рецепти страв з цукіні

Страви з цукіні смачні, корисні й легкі в приготуванні.

Рецепти із цими овочами підходять тим, хто прагне схуднути, тому що цукіні низькокалорійні.



Цукіні з начинкою

Інгредієнти:
На 4 порції:
1 кг цукіні,
400 г домашнього сиру,
400 г моркви,
1 склянка рису,
3 яйця,
100 г вершкового масла,
400 мл сметани,
100 г тертого сиру,
сіль за смаком,
перець за смаком,
2 ст. л. олії,
зелень для прикрашання.

Приготування:

Цукіні помийте, обсушіть, почистіть від шкірки і зернят і акуратно наріжте одинаковими циліндриками висотою 4-5 см. Відваріть у підсоленій воді до напівготовності. Приготуйте фарш. Рис зваріть до напівготовності. Сир протріть через дрібне сито. Моркву натріть на тертці і підсмажте до прозорості у вершковому маслі на малому вогні. Все змішайте і заправте сирими яйцями.

Цукіні нафаршируйте, викладіть на змащене олією деко, залийте сметаною, посипте тертим сиром і запікайте в духовці 15 хв за 180 °С. Прикрасьте зеленню.


Цукіні з куркою

Інгредієнти:
2 цукіні,
150 г філе курятини,
100 г консервованих грибів,
2 солені огірки,
1 помідор,
100 мл олії,
4 ст. л. майонезу,
3 ст. л. борошна,
спеції, кріп.

Приготування:

Цукіні наріжте кружальцями товщиною 1,5-2 см. Посоліть, обкачайте в борошні і обсмажте в сковорідці з розігрітою олією. Куряче м’ясо вимийте і зваріть. Гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва вода. М’ясо, гриби, огірки і помідор пропустіть через м’ясорубку, додайте майонез і ретельно перемішайте. Отриманий фарш викладіть рівномірно на кожне кружальце цукіні і прикрасьте кропом.


Салат із цукіні

Інгредієнти:
800 г цукіні,
2 цибулини,
2 зубки часнику,
2 ст. л. вершкового масла,
250 г помідорів чері,
250 мл овочевого бульйону,
по 1 дрібці кайєнського перцю і цукру,
сік 1 лимона,
150 г різної свіжої зелені,
8 салатних листків.

Приготування:

Цукіні розріжте спочатку уздовж на 4 частини, потім – упоперек на шматочки. Цибулю наріжте тонкими кільцями, часник пропустіть через прес. Помідори розріжте на половинки. Цибулю з часником спасеруйте у вершковому маслі до прозорості (приблизно 8 хв.). Додайте шматочки цукіні і половинки помідорів, влийте бульйон і варіть на середньому вогні 6-8 хв. Посоліть, поперчіть, приправте цукром і соком лимона, тушкуйте все разом на малому вогні 5 хв.

Свіжу зелень і салатне листя переберіть, вимийте і обсушіть на паперовому рушнику. Зелень дрібно наріжте і підмішайте до овочів. Отриманий салат викладіть на салатне листя. Можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді. 

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: