Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Ікра, суп та торт. Страви з кабачків на вихідні

Ікра, суп та торт. Страви з кабачків на вихідні


Ікра, суп та торт. Страви з кабачків на вихідні

Пропонуємо вашій увазі три смачні й легкі рецепти страв із кабачків.

Приготування кабачків ще зручно й тим, що вони легко всмоктують різні смаки.




Суп із кабачками і яблуками

Інгредієнти:
3 склянки курячого або овочевого бульйону,
2 склянки нарізаного кабачка,
по 1 морквині,
стебла селери і яблука,
1/4 склянки вершків,
1 ст. л. вершкового масла,
перець за смаком,
прянощи за смаком,
сіль за смаком.

Приготування:

Селеру й моркву наріжте дрібним кубиком, обсмажте 5 хв. на вершковому маслі, додайте кабачок і влийте гарячий бульйон, доведіть все до кипіння, посоліть, варіть ще 5 хв. на слабкому вогні. Яблуко наріжте кубиками, додайте в суп, варіть його 15 хв. Далі суп подрібніть блендером і перелийте назад у каструлю, заправте вершками й доведіть до кипіння, відразу вимкніть вогонь і подавайте до столу із грінками й зеленню.


Кабачкова ікра

Інгредієнти:
На 8 порцій:
1 кг кабачків,
2 солодкі перці,
500 г моркви,
500 г цибулі,
120 мл олії,
1 кг помідорів,
4 зубки часнику,
1 ст. л. солі,
2 ст. л. цукру,
перець за смаком,
прянощі за смаком,
2 ст. л. яблучного оцту.

Приготування:

Кабачки і солодкий перець наріжте кубиками. Моркву натріть на дрібній тертці, цибулю подрібніть. Помідори занурте в окріп на 30 сек., почистіть і дрібно наріжте. У сотейнику розігрійте олію, обсмажте кабачки.

Додайте цибулю з морквою, перець і смажте, помішуючи, 10 хв. Додайте помідори, часник, пропущений через прес, і тушкуйте 10 хв. Отриману суміш подрібніть блендером. Додайте сіль, цукор, оцет і варіть на малому вогні 20 хв., постійно помішуючи. Ікру викладіть у стерилізовані банки і закатайте кришками.


Кабачковий торт

Інгредієнти:
На 4 порції:
2 кабачки,
200 г майонезу,
2 морквини,
3 зубки часнику,
6 помідорів,
2 цибулини,
200 г грибів,
2 ст. л. борошна,
1 пучок зелені,
перець за смаком,
сіль за смаком.

Приготування:

Кабачки наріжте кружальцями, обкачайте у борошні і обсмажте в 1 ст. л. олії. Помідори наріжте кружальцями, гриби – шматочками. Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте, моркву натріть на дрібній тертці, зелень поріжте. Цибулю з часником обсмажте в олії, додайте моркву і гриби, смажте 10 хв.

У форму викладіть шарами кабачки, помідори і грибну начинку, змащуючи кожен шар майонезом, посипаючи сіллю і перцем. Покладіть у холодильник на 30 хв. Перед подаванням прикрасьте страву помідорами і зеленню.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: