Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати хачапурі по-аджарські

Як приготувати хачапурі по-аджарські


Як приготувати хачапурі по-аджарські
Аджарські хачапурі - це випічка у формі човника, залита яйцем. Подають їх до столу тільки в гарячому вигляді.

Назва походить від слів «сир» («хачо») і «хліб» («пурі»). Вони бувають різні: відкриті і закриті; овальні й квадратні, можуть випікатися в духовці і смажитися на сковороді.



В якості начинки зазвичай використовують дрібно натертий сир чкинти-твелі, але він практично не доступний для нас. Тому у рецепті він замінений на сулугуні.

Інгредієнти
Тісто:
борошно – 600 г
кефір – 250 г
сода харчова – 5 г
сіль
цукор
дріжджі – 25 г

Начинка:
яйця курячі – 3 шт.
сир сулугуні – 300 г
масло вершкове – 60 г


Приготування
У борошні робимо воронку, в неї сиплемо дріжджі, сіль, цукор, соду, вливаємо теплий кефір і замішуємо гладке еластичне тісто.

Даєте постояти йому близько години накривши серветкою, має добре підійти.

Далі поділяєте тісто на три частини.

Розкочуєте тісто і укладаєте на нього начинку.

Збираємо боки нашого «човника».

Защипуючи краю.

І в підсумку повинно вийде приблизно ось так.

Як приготувати хачапурі по-аджарські


Випікати 25 хвилин при 220 градусах.

Коли підрум'яняться, вбийте в середину одне яйце, що б не розбити жовток, радимо спочатку в мисочку акуратно розбити яйце, і вже з неї акуратно вилити яєчко в серединку хачапурі, трохи посоліть і хвилин п'ять продовжуйте пекти.

Білок повинен затягнутися, а жовток бажано залишитися цілим. Витягуєте з духовки, кладете шматочок масла вершкового в серединку — і готово.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: