Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Суп, запіканка та ризото. Рецепти смачних грибних страв

Суп, запіканка та ризото. Рецепти смачних грибних страв


Суп, запіканка та ризото. Рецепти смачних грибних страв

Грибний сезон розпочато. А відтак господиням просто необхідно потішити себе та близьких грибними делікатесами.

Пропонуємо ваші увазі кілька рецептів нескладних у приготуванні, але надзвичайно смачних страв.



Грибний суп

Інгредієнти:
1 кг лісових грибів,
1 цибулина,
4 картоплини,
свіжа зелень,
дрібка мускатного горіха,
сіль, перець,
лавровий лист за вашим смаком,
сметана.

Приготування:

Добре почистити і вимити гриби, нарізати їх шматочками середньої величини, скласти у каструлю, залити водою і покласти на вогонь. Коли рідина закипить, зняти піну, посолити. Зменшити вогонь. Гриби повинні варитися приблизно 40-60 хв. Після закінчення цього часу очистити цибулю і картоплю, вимити зелень. Нарізати овочі невеликими шматочками, так само зелень і покладіть в каструлю, де варяться гриби. Додати прянощі. Через 15-20 хв. суп можна знімати з вогню і смакувати.


Грибна запіканка з картоплею

Інгредієнти:
7 картоплин,
300 г грибів,
1,5 скл сметани,
1 цибулина,
3 зубчики часнику,
100 г твердого сиру,
сіль,
перець,
олія для смаження.

Приготування:

Картоплю відварити в мундирах, почистити і нарізати кільцями. Гриби, цибулю і часник подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Форму змастити олією, викласти шар картоплі, потім шар грибів із цибулею, перчити, солити, полити сметаною і притерти сиром. Шари повторювати, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати сиром і випікати 30 хв.


Ризото з білих грибів

Інгредієнти:
500 г білих грибів,
по 100 г вершкового масла і сиру,
1 л бульйону,
3 зубчики часнику,
2 склянки білого сухого вина,
1,5 склянки рису,
1 морквина,
1 цибулина,
трошки кореня петрушки,
запашний мелений перець,
сіль.

Приготування:

Підготувати гриби, крупно нарізати. З обрізків кореня петрушки, моркви і грибів приготувати овочевий бульйон, процідити його через марлю. Сотейник із товстими стінками чи глибоку сковороду розігріти з невеликою кількістю оливкової олії, обсмажити сухий рис, коли він вбере масло, влити вино, перемішати, поступово порціями почати вливати бульйон. Коли бульйон покриє рис на палець, випарити його впродовж 15-20 хв.

На 1 ст.л. масла в іншій сковороді обсмажити роздавлений часник 1 хв, дістати його, викласти на сковороду гриби, смажити до зарум’янювання, покласти нарізану цибулю і посмажити ще 2-3 хв, поперчити і посолити. Викласти гриби до рису, накрити кришкою і на самому слабкому вогні протоміть все ще 5-10 хв.

Посипати ризото сиром, кропом, додати масло, перемішати ретельно протягом 1-2 хв., під кришкою залишити на плиті ще на 3 хв, вимкнувши вогонь.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: