Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Потіште себе смачним десертом. 3 рецепти пана-коти

Потіште себе смачним десертом. 3 рецепти пана-коти


Потіште себе смачним десертом. 3 рецепти пана-коти

Пана-кота - це італійський десерт, який полюбився у всьому світі. Приготувати такий ніжний, ароматний і ситний десерт власноруч досить просто.

Але для початку кілька порад:



- намагайтеся не використовувати більше 8 грам на 500 мл рідини. Це потрібно для того, щоб зберегти потрібну консистенцію і бархатистість;

- вершки мають бути досить жирними, але якщо ви стежите за фігурою, то частина вершків можна замінити молоком;

- щоб десерт було легко дістати з форми просто змастіть його попередньо вершковим маслом.

Тепер можна приступити до приготування такого чудесного десерту.

Класична пана-кота

Інгредієнти:
8 г желатину;
500 г вершків;
50 г цукру;
1 стручок ванілі.

Приготування:

Замочіть желатин в воді згідно з інструкцією. Візьміть невелику каструлю і додайте вершки, нарізаний стручок ванілі і цукор. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню. Відразу з'єднайте суміш з набряклим желатином, попередньо видаливши з нього зайву рідину. Добре перемішайте вінчиком. Процідіть масу через сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте по стаканчиках і відправте в холодильник на 4-5 годин. Готову пана-коту перекладіть на тарілку і подавайте до столу.


Пана-кота з вишневим желе

Інгредієнти:
8 г желатину;
500 г вершків;
50 г цукру;
1 стручок ванілі;
Для желе:
300 г вишні (замороженої);
50 г цукру;
10 г желатину.

Приготування:

Приготуйте класичну пана-коту згідно з попереднім рецептом. Поки вона буде холонути, приготуйте желе. Залийте желатин 100 мл води і залиште, щоб він набряк. Залийте вишню 250 мл води, додайте цукор і поставте на вогонь. Прокип'ятіть масу протягом 5-7 хвилин. Потім процідіть і додайте желатин. Добре перемішайте і остудіть. На охолоджену пана-коту вилийте желе і відправте в холодильник до повного охолодження.


Шоколадна пана-кота

Інгредієнти:
700 мл вершків;
70 г цукру;
20 г желатину;
150 г шоколаду 50-70%;
1 ч. л. ванільної есенції.

Приготування:

Залийте желатин 50 мл холодної води і відставте в сторону. З'єднайте вершки з цукром і ванільною есенцією. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню. Додайте тертий шоколад і добре перемішайте суміш. Потім з'єднайте з желатином і знову ретельно перемішайте. Розлийте по креманкам і дайте охолонути до кімнатної температури. Поставте в холодильник на 2-4 години.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: