Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як зберегти аромат літа. Універсальний рецепт легкої ягідної настоянки

Як зберегти аромат літа. Універсальний рецепт легкої ягідної настоянки


Як зберегти аромат літа. Універсальний рецепт легкої ягідної настоянки

За цим універсальним рецептом наливки можна приготувати відразу кілька видів напоїв. Вони виходять неміцними, жіночими.

Інгредієнти подані із розрахунку на трилітрову банку вишень (2 кг) (або малини, або смородини, або винограду, можна навіть заморожені).



Інгредієнти:

800 г цукру;
1 скл. води.

Приготування:

Вишні вимити, можна видалити кісточки (вони надають легкий специфічний аромат), засипати в банку, поступово пересипаючи цукром, додати воду.
Заповнювати не доверху: вишня буде бродити і підніматися. Потім розім’яти вишні скалкою або товкачем, одягнути на банку тонку медичну гумову рукавичку, закріпивши її гумкою. Рукавичку попередньо проколоти в одному місці тонкою голкою.

Поставити банку в тепле місце (на сонячне вікно). Скоро рукавичка наповниться повітрям, а коли опаде – наливка готова.

Профільтрувати через марлю, дати відстоятися 1–2 дні. Потім профільтруватиї ще раз і розлити у пляшки. Настояти ще 1–2 місяці.

Із вишень, що залишилися, можна приготувати солодке вино. У ту ж 3-літрову банку з вишнями залити 30%-ний цукровий сироп (1,5 л води і 500 г цукру довести до кипіння і охолодити).

Одягнути на банку рукавичку і чекати закінчення бродіння. Вино теж потрібно фільтрувати через марлю.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: