Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Зі сливи, з яблука, з винограду, та навіть з томатів. 6 рецептів "серпневих" пирогів

Зі сливи, з яблука, з винограду, та навіть з томатів. 6 рецептів "серпневих" пирогів


Зі сливи, з яблука, з винограду, та навіть з томатів. 6 рецептів "серпневих" пирогів

Кінець літа-початок осені - час, коли овочів і фруктів особливо багато. Вони всі стиглі, свіжі і завдяки цьому корисні та ситні.

Крім того, що можна насолоджуватися овочевими та фруктовими салатами, ви можете побалувати себе і своїх близьких смачною випічкою із плодів, які нам дарує серпень.



Томатний закусочний пиріг

Інгредієнти:
2 яйця,
200 г борошна,
125 г вершкового масла,
2 цибулини,
0,5 кг свіжих помідорів,
100 г твердого сиру,
свіжий базилік, свіжа м'ята,
сіль,
перець за смаком,
холодна вода.

Приготування:

Білок одного яйця відокремити від жовтка і поставити в холодильник. Змішати жовток, масло, борошно, сіль, воду та вимісити тісто. Розподілити тісто по дну і краям форми, поставити в холодильник на 30 хвилин, після цього випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Дрібно порізати цибулю, натерти на тертці сир і відокремити листочки трав від стебел. Помідори порізати кільцями або напівкільцями. На отриману основу викласти шарами сир, цибулю, томати, трави. Випікати 1 годину.


Сливовий пиріг

Інгредієнти:
200 г щільних соковитих слив,
100 г вершкового масла,
0,5 склянки цукру,
2 яйця, ванілін,
1,5 ч. л. розпушувача,
0,5 склянки борошна.

Приготування:

Збити міксером м'яке вершкове масло, яйця, цукор, всипати борошно, розпушувач, ванілін і перемішати. Викласти тісто на покриту пергаментом форму. Зверху укласти четвертинки слив. Поставити пиріг у розігріту до 220 градусів духовку, випікати близько 45 хвилин.


Дієтичний яблучний пиріг

Інгредієнти:
6 великих яблук,
450 мл знежиреного питного йогурту,
4 ст. л. вівсяних пластівців,
4 ст. л. манки,
1 яйце,
розпушувач, ванілін.

Приготування:
Змішати всі інгредієнти, крім яблук, і залишити тісто на годину, щоб вівсяні пластівці набрякли. Очищені від шкірки яблука порізати кубиками і викласти на змазану маслом форму. Залити тістом яблука та випікати 40 хвилин при температурі 170 градусів.

Яблучний пиріг з апельсиновим сиропом

Інгредієнти:
10-12 ст. л. борошна,
1 ст. л. розпушувача,
4 яйця,
0,5 ч. л. солі,
7 ст. л. цукру,
2 середніх кисло-солодких яблука,
7 ст. л. свіжовижатого апельсинового соку,
5 ст. л. рослинної рафінованої олії,
ванільний цукор або ваніль;
для сиропу:
1,5 склянки свіжовижатого апельсинового соку,
7 ст. л. цукру.

Приготування:

Приготувати тісто. Збити разом міксером яйця, рослинну олію, цукор, апельсиновий сік. Додати борошно, розпушувач і сіль, перемішати до однорідності. Тісто повинне нагадувати за консистенцією густу сметану. Вилити тісто у змазану олією форму для випікання діаметром 24-26 см.

Яблука почистити від шкірочки, розрізати на четвертинки, видалити насінну коробочку, порізати на часточки товщиною 2-3 мм і акуратно викласти поверх тіста.

Випікати у духовці при 200-220 °С, поки верх десерту не підрум'яниться. Поки печеться пиріг, приготувати сироп, перемішавши апельсиновий сік із цукром, додавши ваніль, потім довівши суміш до кипіння і проваривши протягом 5 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з духовки, лопаточкою відокремити тісто від форми, але залишивши при цьому десерт у формі. Гарячий пиріг залити сиропом, дати охолонути.


Пиріг «Виноградна лоза»

Інгредієнти:
2 яйця,
135 г цукру,
90 г вершкового масла,
50 мл маслинової олії,
75 мл молока,
200 г борошна,
1 ч. л. розпушувача,
1 пакетик ванільного цукру,
цедра одного лимона і одного апельсина,
250-300 г винограду без кісточок

Приготування:

Збити яйця із цукром, поки маса не стане пишною і не збільшиться у три рази. Увести м'яке вершкове масло, маслинову олію, молоко. Просіяти борошно з розпушувачем, покласти цедру, ванілін, замісити рідке тісто. Покласти виноград, ще раз добре перемісити, викласти у форму і випікати при 180 градусах 40 хвилин.


Пиріг «Грушенька-душенька»

Інгредієнти:
1 склянка борошна,
6 груш,
70 г маргарину,
3 яйця,
1/3 склянки цукру,
розпушувач,
2 пакетики ванільного цукру,
1 ст. л. панірувальних сухарів

Приготування:

Цукор розтерти з яйцем до одержання однорідної маси, увести просіяне борошно і розпушувач. Маргарин розрізати шматочками і викласти в посипану сухарями форму. Зверху ложкою викласти тісто. Очищені груші розрізати на часточки і викласти поверх тіста, злегка притоплюючи їх. Зверху посипати ванільним цукром і випікати при 170 градусах 25 хвилин.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: