Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Сира аджика з хріном

Консервуємо на зиму. Сира аджика з хріном


Консервуємо на зиму. Сира аджика з хріном

Цей рецепт не вимагає великих зусиль, все досить просто та швидко. Соус не треба консервувати, а хрін терти, вам не доведеться нічого варити та стерилізувати. Ви взагалі можете закрити все звичайними пластмасовими кришками.

Ця гостра сира аджика з хріном та болгарським перцем чудово підійде до м’яса чи ковбаси, до макаронів чи картоплі, або просто з хлібом.



Такий варіант аджики може зберігатися аж до самої весни.

Інгредієнти:
3 кг помідорів;
1 кг болгарського перцю червоного товстостінного;
300 г коренів хрону;
1 скл. очищених зубців часнику;
4–5 шт. перцю гострого (на бажання);
сіль;
олія та цукор за бажанням.

Приготування:

Помідори вимити і скласти в миску. Почистити часник і перець, а гострий перець залишити з насінням і перегородками, нічого не видаляти. Вимити коріння хрону, почистити.

Пропустити через м’ясорубку всі підготовлені овочі. Щоб перемолоти корені хрону, потрібно на м’ясорубку одягнути цупкий поліетиленовий пакет, зав’язати його міцно, щоб не залишалося щілин. Перемелений хрін буде падати в пакет, що вбереже ваші очі і ніс від сильного печіння.

Всі овочі помістити в одну велику миску, додати сіль, цукор, олію за смаком, як слід розмішати.

Готову суміш розкласти по банках, закрити звичайними поліетиленовими кришками.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: