Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Мексиканська кухня. Три рецепти смачного тако

Мексиканська кухня. Три рецепти смачного тако


Мексиканська кухня. Три рецепти смачного тако

Тако — одна з найпопулярніших страв мексиканської кухні.

Основою тако є тортилья — корж з кукурудзяного або пшеничного борошна, який при необхідності можна замінити пітою або лавашем. На сьогоднішній день рецептів тако існує дуже багато. Про три з них ми із задоволенням вам розповімо.



Тако з яйцем і копченим лососем

Інгредієнти:
1 ч. л. вершкового масла;
3 яйця;
3 яєчні білки;
1 ч. л. молока;
1 авокадо;
1 ч. л. лимонного соку;
120 г копченого лосося;
4 тортильї;
1 ч. л. подрібненого кропу;
сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Розімніть м'якоть авокадо, додавши трохи лимонного соку. Потім приправте сіллю і перцем і знову перемішайте.

В окремій мисці з'єднайте яйце з молоком і обсмажте в сковороді на розігрітому вершковому маслі, постійно помішуючи. Додайте сіль і перець.

Розігрійте тортилью на сухій сковороді. Змастіть їх м'якоттю авокадо. Зверху викладіть яйце і копчений лосось. Посипте подрібненим кропом.


Тако з куркою, авокадо і гранатом

Інгредієнти:
1 ч. л. меленого тмину;
1/2 ч. л. часникового порошку;
1/4 ч. л. меленого перцю чилі;
1 ст. л. оливкової олії;
2 курячих філе;
4 редиски;
2 стебла зеленої цибулі;
1 авокадо;
1/4 чашки зерен граната;
1 ст. л. соку лайма;
1/2 чашки кінзи;
8 тортильї;
сметана — на смак;
сіль і перець — за смаком.

Приготування:

З'єднайте в мисці кмин, часник, перець чилі, сіль. Натріть м'ясо сумішшю. Розігрійте масло на сковороді і обсмажте курку по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть м'ясо на деко, застеленій папером і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин.

Візьміть невелику миску і з'єднайте скибочки редису, нарізану зелену цибулю, авокадо, нарізаний кубиками, насіння граната, сік лайма, сіль, перець і кінзу.

Розігрійте тортильї і викладіть на неї нарізану кубиками курку, потім начинку і сметану.


Тако з чорною квасолею, редискою і фетою


Інгредієнти:
1 зуб. часнику;
3,5 ст. л. оливкової олії;
450 г консервованої чорної квасолі;
6 ст. ч. рубленої кінзи;
1 пучок редиски;
4 стебла зеленої цибулі;
1/2 шт. перцю халапеньо;
4 ст. л. соку лайма;
1/2 ч. л. солі;
1/4 ч. л. перцю;
12 тортильї;
3/4 чашки фети.

Приготування:

Подрібніть часник і обсмажте в каструлі на розігрітих 2 ст. л. оливкової олії. Додайте квасолю разом з рідиною, кілька гілочок кінзи і сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть і продовжуйте варити протягом 15 хвилин.

Тим часом наріжте редис, зелену цибулю і перець халапеньо. Змішайте остатки кінзи з редискою, зеленою цибулею, халапеньйо, соком лайма, оливковою олією, сіллю і перцем.

Підігрійте тортилью і викладіть квасолю, а потім суміш з редису. Посипте фетою і подрібненої кінзою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: