Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня: запіканка з баклажанів у томатному соусі

Італійська кухня: запіканка з баклажанів у томатному соусі


Італійська кухня: запіканка з баклажанів у томатному соусі

Баклажани гарні в будь-якому вигляді – і запечені, і смажені, і мариновані. Цього разу пропонуємо вашій увазі рецепт італійської запіканки з баклажанів.

Італійці для цієї страви навіть назву придумали смачну – parmigiana di melanzane. Приготувати її зовсім не складно, а смак точно всім сподобається.



А якщо додати до цього рецепту м'ясний фарш, картоплю та соус Бешамель, то отримаємо грецьку мусаку.

Інгредієнти:
Баклажани – 1 кг.
Помідори – 700 г.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – кілька зубчиків.
Перець чилі – ¼ шт (за смаком).
Моцарелла – 200 г.
Олія – 2-3 ст. л.
Базилік – 1 пучок.
Прованські або італійські трави – 1 ч. л.
Сіль, перець.

Приготування:

Намагайтеся вибрати м'ясисті помідори. У вересні це можуть бути практично будь-які фермерські помідори, а от взимку краще використовувати консервовані томати у власному соку. Щодо баклажанів, то краще брати великі та круглі. Але це не принципово. І сир моцарелла. Є два типи цього сиру – твердий і розсольний. Останній являє собою кульки, які зберігаються в розсолі. Вони досить м'які та легко плавляться, при цьому сир залишається м'яким і соковитим.

Є, звичайно, можливість використовувати готовий томатний соус, але давайте приготуємойого самостійно, тим паче, що цей рецепт в подальшому вам точно стане в пригоді – в ньому можна приготувати мітболи або пасту.

З помідорів зняти шкірку, після цього їх порізати великими шматками.

У сотейник або чавунний казанчик налийте трохи олії та на середньому вогні пассеруйте цибулю, часник і зовсім трохи перцю чилі. Форма нарізки не важлива. Після того, як протушкували цибулю до прозорого кольору, можна додати помідори. Тепер вогонь зменшуємо до мінімального і залишаємо, щоб ледве-ледве кипіло години дві-три.

В результаті маса повинна увариться вдвічі. Тепер можна присолити і додати дрібку сухих трав (орегано, базилік або суміш – прованські трави або італійські).

Томатний соус готовий. Можна використовувати в такому вигляді – зі шматочками овочів, а можна протерти через сито. Тоді соус стає однорідним, більш рівномірним за кольором і за смаком.

Нарізаємо баклажани слайсами уздовж, завтовшки близько 5 мм. Солимо та залишаємо на 30 хвилин. Потім сіль треба змити, баклажани – просушити. Підсмажити на сковороді з мінімумом рослинної олії. Підсмажити по черзі, в один шар, і смажити з двох боків. Після викласти на паперовий рушник або на серветку.

Тепер беремо форму для запікання і чергуємо шари: баклажани – томатний соус – моцарелла – листя базиліка. І так кілька разів, завершуємо томатним соусом. Частину моцарели залиште – її необхідно буде приблизно за 10-15 хвилин до кінця запікання викласти зверху і дати розплавитися.

Запікати приблизно годину за температури 180 °С. За 15 хвилин до кінця приготування розкладіть зверху залишки моцарели.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: