Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. 9 рецептів маринованих помідорів

Консервуємо на зиму. 9 рецептів маринованих помідорів


Консервуємо на зиму. 9 рецептів маринованих помідорів

Існують різні рецепти смачних маринадів. Хтось любить кисліші, а хтось солодші. Одним до вподоби мариновані, а інші визнають тільки квашені. Але байдужих до закруток з помідорами людей напевно не існує.

Пропонуємо вашій увазі 9 рецептів смачних маринованих помідорів.



Рецепти розраховані на літрову банку.

1. Помідори половинками

Інгредієнти:
помідори;
2 ч. ложки цукру;
1 ст. ложка оцту;
1 ч. ложка солі;
лавровий лист, гвоздика, петрушка, цибуля.

Приготування:

Помідори розрізати навпіл. На дно банки покласти 1 лавровий лист, 1 гвоздику, гілочку петрушки, кілька кружалець цибулі. Зверху викласти половинки помідорів.

Залити окропом, дати постояти 10-15 хв. Злити воду в каструльку, додати сіль, цукор та оцет, закип’ятити і вилити назад у банку. Стерилізувати 10-15 хвилин, закатати кришками.


2. Помідори по-грузинськи

Інгредієнти:
помідори;
1/2 морквини;
1 болгарський перець;
1 цибуля;
1 зубчик часнику;
1 ч. ложка солі;
30 г цукру;
30 г оцту;
кріп, петрушка, перець чорний горошком.

Приготування:

Моркву порізати кільцями і покласти на дно банки разом із зеленню і часником. Перець очистити від плодоніжки і насіння, розрізати на 4 частини. Покласти перець, помідори і цибулю в банки.

Закип’ятити воду і залити окропом овочі в банці, накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин. Злити воду. Додати в неї сіль, цукор, перець горошком і довести до кипіння. Додати в банку оцет і залити маринадом, відразу ж закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного вистигання.


3. Помідори мариновані з цибулею

Інгредієнти:
5 кг невеликих помідорів;
1 кг дрібної ріпчастої цибулі;
100 г солі;
3 л води;
100 г цукру;
1 перець чилі;
160 мл оцту;
кріп, листя хрону, часник, чорний перець горошком, листя смородини.


На дно 1-літрової банки покласти лист хрону, гілочку кропу, зубчик часнику (бажано розрізаний на 2-3 частини), кілька шматочків гіркого перцю, кілька горошинок чорного перцю.

Заповнити банку помідорами та цибулею, залити окропом, накрити кришками. Дати постояти близько 5-8 хвилин.

Воду з банок злити в каструлю, додати сіль, цукор та оцет і довести до кипіння. Коли маринад закипить, залити ним помідори і закатати.
Перевернути горлечком донизу і вкутати.


4. Помідори мариновані з олією

Інгредієнти:
помідори;
1 цибулина;
2 лаврових листка;
чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика.
Для маринаду:
1 л води;
2 ст. ложки солі;
2 ст. ложки оцту.

Приготування:

На дно чистої літрової банки викласти спеції. Цибулю порізати кільцями, помідори розрізати навпіл. Викладати в банку по черзі.

Приготувати маринад, залити ним помідори. Накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин. Перед закриванням влити в кожну банку 2 ст. ложки рафінованої олії, закатати.


5. Зелені помідори з морквою

Інгредієнти:
зелені помідори;
часник;
морква;
червоний гострий перець.
Для маринаду:
1 л води;
1 ст. ложка солі;
1 чайна ложка цукру;
1 ст. ложка оцту;
чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, коріандр, лавровий лист на смак.

Приготування:

Моркву порізати кружечками, а часник – пластинками. Помідор розрізати, але не до кінця. Вставити в кожен по кружечку моркви і пластинці часнику.

Підготовлені помідори укласти в банки. Покласти в кожну банку шматочок гострого перцю. Всі складові маринаду (крім оцту) закип’ятити, оцет додати в кінці.

Залити гарячим маринадом помідори. Стерилізувати літрові банки 15 хвилин і закатати.


6. Помідори з горілкою

Інгредієнти:
700-800 г помідорів;
1-2 шт. лаврового листя;
5-8 горошин чорного перцю;
2 зубці часнику;
1 шматочок гострого перцю.
Для маринаду:
7 склянок води;
2 ст. ложки солі;
4 ст. ложки цукру;
2 шт. гвоздики;
1 ст. ложка оцту;
1 ст. ложка горілки.

Приготування:

На дно банки покласти лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, гострий перець і часник. Викласти щільно помідори.

Налити в каструлю воду, додати всі інгредієнти для маринаду. Закип’ятити. Киплячим маринадом залити помідори. Накрити кришками, стерилізувати 15 хвилин. Банки закатати. Перевернути. Накрити ковдрою до повного охолодження.


7. Помідори з яблуками

Інгредієнти:
5 кг помідорів;
12 яблук;
4 ч. л. лимонної кислоти;
300 г цукру;
100 г солі;
5 л води;

Приготування:

Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, розрізати на 8 частин. Помити і простерилізувати 1-л банки. Помити помідори, скласти разом з порізаними яблуками в банки. На кожну банку – 1 яблуко. Додати по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.

Для маринаду в воду додати сіль і цукор, довести до кипіння. Гарячим розсолом залити банки, залишити на 5-10 хвилин. Злити назад в каструлю. Закип’ятити і знову залити ним помідори в банках. Закрутити стерильними кришками. Перевернути горлечком вниз, вкутати до повного вистигання.


8. Мариновані помідори з медом і часником

Інгредієнти:
маленькі тверді помідори;
1 головка часнику;
3 ст. ложки солі;
6 ст. ложок меду;
3 суцвіття кропу;
2 листки хрону;
6 листків чорної смородини;
6 гвоздичок;
9 горошин чорного перцю.

Приготування:

Часник порізати поздовжніми пластинками. У помідорів зрізати верхівки, зробити в центрі надріз і нашпигувати часником. У стерилізовані банки класти хрін, кріп, смородину і помідори. У воду додати перець, гвоздику, сіль, мед, все закип’ятити.

Залити маринадом помідори, прикрити кришкою, залишити хвилин на 5. Злити маринад назад в каструлю, закип’ятити. Повторити процедуру 2 рази, після чого банки закатати, перевернути, закутати до повного охолодження.


9. Помідори в желе

Інгредієнти:
300-350 г помідорів;
½ цибулини;
1 лавровий лист;
кріп, перець чорний горошком;
2-3 зубці часнику.

Приготування:

Помідори порізати на четвертинки. Часник і кріп порізати. Цибулю порізати півкільцями. У підготовлені банки щільно укласти нарізані помідори разом зі спеціями. 25 г желатину (2 ст. ложки з верхом) який залити 1 скл. кип’яченої води і залишити на 40-60 хв для набухання. Поставити на вогонь і розчинити, постійно помішуючи, не кип’ятити!

Для заливки взяти 3,5 склянки води, додати в неї 45 г солі (1,5 ст. ложки без верху) і 40 г цукру. Закип’ятити. З’єднати заливку з желатином. Для цього в заливку влити попередньо приготовлений розчин желатину, довести до кипіння і залити помідори. Закатати банки, перевернути догори дном, вкутати до охолодження.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: