Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Як приготувати маринований часник

Консервуємо на зиму. Як приготувати маринований часник


Консервуємо на зиму. Як приготувати маринований часник

Маринований часник – це чудова закуска до будь-якого застілля.

Такий часник на смак стає набагато ніжніше і м’якше. Запах теж стає більш спокійним, не забиває собою весь навколишній простір, і не відлякує співрозмовників.



Пропонуємо вашій увазі кілька варіантів приготування маринованого часника по-домашньому.

1-й спосіб

Часник ділять на зубки, після чого промивають їх у воді.

У банку об’ємом 0,5 літра вливають 1-1,5 столової ложки 9-процентного розчину оцту, і засипають одну чайну ложку (5-7 грам) солі і 4 чайних ложки цукру.

Часточки часнику укладають до верху в банку, заливають гарячою водою і ставлять на прогрівання в слабо киплячу воду. У киплячій воді банку 0,5 літра витримують 5 хвилин, а якщо банка літрова – 9 хвилин.

Далі банки закупорюють і охолоджують на вулиці. Банки з домашнім маринованим часником зберігають у темному прохолодному місці.

2-й спосіб

За цим рецептом маринують молодий часник.

Головки молодого часнику очищають від луски і тиждень витримують у воді, яку щодня міняють.

Для викладання часнику готують відповідні за розміром банки, в які і укладають часник. У банки заливають маринад, який готують наступним чином: на 1 літр 5-процентного натурального оцту додають 1 столову ложку солі і 1 столову ложку цукру.

Через декілька місяців часник готовий. Домашній маринований часник, приготований таким способом, можна не закупорювати металевими кришками, а просто закрити поліетиленовими. Щоб часник отримав більш привабливий вигляд, в нього можна додати буряковий сік, як у першому рецепті.

Як і в попередніх способах консервування, зберігають домашній маринований часник в прохолодному місці.

Замаринувати можна і старі зубчики часнику. Для цього їх очищають, промивають, а далі роблять за сценарієм, який описаний у способі для молодого часнику.

У молодого часнику можна маринувати стрілки і навіть листя. Для цього листя і стрілки ріжуть на частини залежно від розмірів банки, щоб вони добре увійшли в ємність. Далі ємність заливають маринадом, приготованим як для молодого часнику (3 спосіб). Через місяць часник буде готовий.

Готуючи домашній маринований часник, можна експериментувати, додаючи в маринад різні спеції і пряні рослини, наприклад тархун.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: