Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. 5 рецептів консервованих баклажанів

Консервуємо на зиму. 5 рецептів консервованих баклажанів


Консервуємо на зиму. 5 рецептів консервованих баклажанів

Консервації із баклажанів – не тільки чудова закуска. На їхній основі можна приготувати багато інших страв, наприклад пасту, омлети, пироги й піци.

Салати із баклажанів – не тільки дуже смачні, а ще й поживні. Тож не полінуйтеся закрити кілька баночок – узимку ви скажете собі за це «спасибі».



Консервовані рулети з баклажанів

Інгредієнти:
2 кг баклажанів,
800 г моркви,
8-10 зубків часнику,
4 ч. л. приправи для моркви по-корейськи,
40 мл оцту 9%,
100 мл олії,
сіль за смаком.

Приготування:

Моркву потерти на великій тертці, змішати із пропущеним через прес часником і з приправою. 100 мл олії з’єднати з оцтом, прокип’ятити і залити морквяно-часникову суміш. Перемішати й залишити на годину настоюватись.

За цей час баклажани нарізати уздовж пластинками товщиною приблизно 0,7 см і обсмажити в олії. У кожну скибочку загорнути приготовлену начинку, сформувавши тугі рулетики. У підготовлені банки викласти рулетики щільними шарами до самого верху, стерилізувати 20-30 хвилин і закатати. Зберігати в прохолодному місці.

Консервовані баклажани в овочевому соусі

Інгредієнти:
3 кг баклажанів,
3 кг помідорів,
1 кг болгарського перцю (червоного або зеленого),
гострий перець,
2 великі голівки часнику,
0,5 скл цукру,
2,5 ст. л. солі,
3 ст. л. оцту 9%,
0,5 скл олії.

Приготування:

Помідори, часник, болгарський і гострий перець пропустити через м’ясорубку, вилити суміш у каструлю. Довести до кипіння і відразу додати нарізані кружальцями товщиною 1 см баклажани, сіль, цукор, оцет і олію. Кип’ятити 20 хвилин, періодично помішуючи.

Гарячий салат розкласти у стерилізовані банки, закатати. Перевернути, укутати ковдрою і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Баклажани в цибульно-томатному соусі

Інгредієнти:
2 кг баклажанів,
500 г цибулі,
1 кг помідорів,
150 г борошна,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,

Приготування:

Баклажани нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,5 см, пересипати сіллю і покласти під гніт на 30 хвилин. Потім відтиснути сік, промити під проточною водою, дати стекти рідині, присипати чорним меленим перцем, запанірувати в борошні й обсмажити в олії до золотистого кольору.

Цибулю нарізати півкільцями й пасерувати в олії 5-7 хвилин. Помідори занурити в окріп на 1-2 хв., зняти із них шкірочку й порізати маленькими шматочками. Додати їх до цибулі, приправити сіллю і готувати до однорідної суміші.

У підготовлені стерилізовані банки викласти шарами баклажани й соус, прикрити покришками, стерилізувати 20 хвилин і закатати. Зберігати в захищеному від світла місці.

Баклажани «Майже як гриби»

Інгредієнти:
3 кг баклажанів,
1 головка часнику,
2,5 л води,
150 мл оцту,
0,5 ст. л. солі,
лавровий лист.

Приготування:

Як приготувати. Баклажани помити, відрізати хвостики. Розрізати повздовж на дві частини. Кожну з частин ще раз розрізати вздовж. Щоб позбутися гіркоти, викласти шматки баклажанів у посудину, засипати сіллю і лишити на 2 год.

Далі потрібно підготувати банки: помити, простерилізувати, кришки прокип’ятити. Після цього приготувати розсіл: у каструлю влити воду, сіль, оцет і додати лавровий лист. Довести до кипіння. У киплячий розсіл викласти баклажани (порціями, так як всі одразу не помістяться) і варити 15 хвилин.

Вибрати шумівкою і одразу викласти в банки. У кожну банку вкинути зубок часнику і залити гарячим розсолом. Рекомендовано брати півлітрові банки – їх вийде приблизно 8 штук.

Соте з баклажанами

Інгредієнти:
4 середні баклажани,
4 маленькі кабачки,
4 цибулини,
4 великі помідори,
4 болгарські перці,
10-12 зубків часнику,
сіль за смаком.
Для маринаду:
1 склянка оцту 9%,
0,5 л води,
10 горошин чорного перцю,
1 ст. л. солі,
4 ст. л. цукру.

Приготування:

Баклажани, кабачки й помідори нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,7 см, цибулю – великими кільцями, перець почистити від зернят і розрізати на 6 смужок. Обсмажити овочі окремо на сильному вогні в олії. Перець, кабачки й баклажани трохи посолити.

У стерилізовані банки викладати овочі шарами, на кожен шар вичавлюючи зубок часнику. Потім з’єднати воду, оцет, чорний перець горошком, сіль і цукор, довести до кипіння, варити 2-3 хвилини й залити соте маринадом. Закатати, перевернути, остудити і зберігати в прохолодному місці.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: